Sivut

tiistai 22. lokakuuta 2013

Ihana viikko Lontoossa parhaan kaverin kanssa

Tänään kävin saattelemassa parhaan kaverini haikein mielin Green Parkin metroasemalle (alla kuvassa), josta pääsee 40 minuutissa suoraan Heathrown lentokentälle. Takana aivan mahtava viikko yhdessä, johon mahtui kulttuuria, nähtävyyksiä, konsertti, musikaali, puistoitua, autoilua, ruokaelämyksiä ja tietysti paljon shoppailua. 
Kannattaa muuten ladata appstoresta tube map jos on tulossa Lontooseen, helpottaa huomattavasti metroilla suunnistamista ja ohjelma näyttää näppärästi reitit/vaihdot kun siihen syöttää mistä lähtee ja minne on menossa. Tuli paljon itsevarmuutta metrolla liikkumiseen viikon aikana eikä menty kertaakaan harhaan :-) 
Keskiviikkona suunnattiin Hammersmith Apolloon kattomaan Ellie Gouldingia , oli kyl huikea show. En oo aikoihin ollu noin isossa konsertissa. Keikka meinas tosin jäädä puoliväliin kun lähdettiin väliajalla hakemaan aulabaarista Bulmersia, eikä tajuttu ottaa lippuja mukaan (katottiinhan ne jo heti kun tultiin rakennukseen sisään)! Onneks saatiin kuitenkin puhuttua ittemme takas sisälle! 
Torstaina tehtiin kävellen perinteinen turistikierros. Aloitettiin Westministerin tubeasemalta, jonka edestä nousee uljas Big Ben parlamenttitaloineen. Westminister Abbey löytyy myös ihan vierestä. Joen toisella puolelta voi bongata London eyen.
Westminister Abbey näyttää kyllä komealta!
Matka jatkui St James's parkin parkin läpi Buckinghamin palatsille. Toi puisto on muuten tosi nätti ja sen keskellä on lampi jossa viihtyy joutsenet, hanhet ja muut siivekkäät. Niitä oli kiva syöttää :-). Aurinko paistoi ja jengiä tarkeni puistossa vielä piknikeillä. Oravia vilisi myös kaikkialla ja kävivät kiltisti nappaamassa maapähkinöitä turistien käsistä. Ohi vilisti myös iso rotta, ilmeisesti niillekkin riittää täällä syötävää. 
Lammen keskellä olevalta sillalta oli makeet maisemat palatsille.
  ja toiseen suuntaan 
Käytiin Caffe Conserto kahvilassa pitämässä breikkiä. T otti perinteisen afternoon tee setin. Mä vedin ison cappucinon ja mixed berries tartin. Noi afternoon tee setit on perinteisen brittiläisiä ja tollaselta lautaskerros häkkyrältä löytyy niin suolasta kun makeaa. Voi tilata myös skumpalla. 
Tässä meidän kävelyreitti

Matka jatkui siis palatsilta Green parkin läpi Picadilly kadulle ja turistien suosimalle Picadilly circukselle. Tästä jatkettiin Leicester squarelle missä olikin jo ihan hirveet ihmistungokset. Päädyttiin myös ostamaan samalle illalle musikaaliliput tai niin ainakin luultiin... Onneks kaikki sekoilu päättyi onnellisesti. Tästä tulossa ihan oma postaus, jonka meinaan nimetä osuvasti "Turistia kusetetaan"! Ennen musikaalia käytiin vielä vetämässä ihan mielettömät wrapit "Wrap it" nimisessä raflassa. Mä vedin lammasversion ja T halloumin.
Pakko vielä hehkuttaa vähän shoppailujuttuja tässä postauksessa. Mun ehdoton lempikauppa Lontoossa on Tk Maxx mikä myy kaikkea kosmetiikasta vaatteisiin, kenkiin ja kotijuttuihin. Liikkeet on eri kokoisia, meiän lähellä olevassa ei oo kotiosastoa kun taas Kingstonista löytyy valtava 4 kerroksinen Tk Maxx, jossa on jopa joitakin huonekaluja, tosi paljon sisustuskamaa ja astioita sen valtavan vaatepuolen lisäksi. Tutustuin tähän kauppaan kiitos mahtavan bloggarin Britannikan

Tk Maxx myy siis merkkivaatteita halvalla, keskimäärin 60-70% halvemmalla kun "oikea" hinta. Tosin noita vaatteita on usein vaan se yks kappale ja koko, eli joko sopii tai ei. Vaaterekit on aikamoisia sillisalaatteja ja pelkästään niitä katsellessa herkempi voisi saada migreenin, mutta todellakin penkomisen arvoisia! Siellä välissä voi lymyillä just se täysosuma, piilotettu helmi. Viikon parhaita ostoksia oli villakangastakki, josta maksoin £29,99 (£200 aiemmin). T löysi hyvään hintaan tosi makeet Ralph Laurenin nahkakorkkarit. Ostin tuolta aiemmin mun Tigin lempparishampoon ja hoitoaineen jättipumppupullossa £12/kpl. 

Käytiin myös shoppailemassa hillittömän isossa Westfields ostoskeskuksessa Stratfordissa (metro tuo ihan suoraan ostarin ovelle). Jos viipyy Lontoossa pidemmän aikaa niin tonne kannattaa ehdottimasti mennä, 252 kauppaa ja 70 ravintolaa eli ei tuu olemaan tylsää! Lontoosta löytyy muuten toinen vieläkin isompi Westfields (toi oli kyllä ihan tarpeeks iso!). Tässä vielä se Tk Maxx takki, toivottavasti täällä Lontoossa ei tarvii paksumpaa tänätalvena.
Lopuksi vielä kuvia tutuksi tulleesta Bushy Parkista, jossa syötettiin taas vaiheeksi lintuja ja ihailtiin joutsenia. 
Tää kaunis otus osas olla myös tosi ilkeä ja näykki noita hanhia jos ne tuli lähelle
Mr London lempisäässään eli sateessa. Me likat juostiin puun alle suojaan kun tää kaheli jäi yksin fiilistelemään! 

2 kommenttia:

  1. Nyt on pakko sanoa että just toisinpäin! stratfordin ostoskeskus on suurempi ku se toinen, koska stratfordin on euroopan suurin ostari tällä hetkellä, ja sen kyllä huomaa :D en ikinä jaksanu kulkee toiseen päähän sitä vaikka vuoden ajan melkein viikottain kävinki sielä shoppailemassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noinhan se on, kiitos Heli korjauksesta :) Tää tieto perustui poikaystävän suulliseen tietoon noihin aikoihin ja se ei oo ikinä ees käyny Stratfordin ostarilla :D On kyllä aivan jumalattoman isoja ostareita ja menee ihan urheilusuoritukseksi noissa asiointi! Olin melkeen kypsä lähtemään kotiin sen jälkeen kun kolusin Stratfordin mestan hillittömän kokoisen New Lookin läpi ;-) Just mietin et pitää suunnitella seuraava ostosreissu heti palkkapäivänä!

      Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)