Sivut

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

NMC hakupaperit

Kesäloman aluksi sain myös vihdoin tälläisen kirjekuoren lähetettyä kohti Englantia


Se sisälsi täytetyt hakupaperit sairaanhoitajan rekisteröintiä varten. Hakupaperit saa siis tilattua Nursing and Midwifery councilin kautta ja tulivatkin jo muutaman päivän kuluttua postilaatikosta. Mukana hakuopas sekä varsinaiset hakulomakkeet.

 http://www.nmc-uk.org/ 

Suomessa hankitulla sairaanhoitajan tutkinnolla en siis ole vielä pätevä sairaanhoitaja Englannissa vaan täytyy olla liittynyt paikalliseen rekisteriin ennenkuin saan valtuudet toimia sairaanhoitajana Englannissa.



Tässä "check list" joka oli aika sekava ja ilmaisi asiat eri tavalla kun hakuoppaassa, aiheutti kyllä ärsytystä ja ylimääräisiä sydämentykytyksiä.



Hakulomakkeen lisäksi (siihen piti mm listata koulutukset, aiemmat työtehtävät, olla lääkärin leima ja nimmari "declaration of good health" kohtaan että on ammattiin sopiva) matkaan lähti kokoelma erilaisia papereita. 

- Englanninkielinen rikosrekisteriote (11e)
- Valviralta tilattu "Ceftificate of current professional status" jossa todennetaan että minulla on oikeudet toimia sairaanhoitajana ja että ura on ollut nuhteeton (90e!). Tämä paperi korvasi hakulomakkeessa vaaditun "declaration of good caracter" kohdan. 
- Tutkintotodistus liitteineen englanniksi ja suomeksi
- kopio passista

Kaikki kopiot piti teetättää maistraatissa ja notaarin leimalla varmentaa. 4 e sivu tuli hintaa kopioille eli 40e meni tähän operaatioon.

Jännittää vähän että menikö noi kaikki nyt ihan oikein, nyt on kulunut noin 3 viikkoa ja odottelen kuumeisesti että parin viikon sisällä tulisi se "hyväksyntäkirje". Tämän saatuani täytyy vielä lähettää yksi osio Englantiin ja maksaa rekisreröintimaksu. Sitten oman pin-numeron saatuani minusta tulee toivon mukaan ihka oikea hoitsu Englannissakin ;-) Työpaikkoja olen vilkuillut niin yksityisiltä kuin isoista sairaaloista ja ihan mukavasti niitä näyttäisi olevan tarjolla. Englanninkielinen CV olisi vielä tehtävälistalla (poikkeaa jonkin verran suomalaisesta vaatimattomasta versiosta) mutta palataan siihen myöhemmin. 

Sitten täytyy toki vielä vähän kerrata ammattisanastoa, sain työkaverilta nämä ihanat "Painless English" kasarioppikirjat ;-)



Tämän opuksen sain yställisesti lainaksi mukavalta saman talon hoitsulta, joka on työskennellyt sairaanhoitajana Englannissa. Kirja varsinainen "hoitajan raamattu" täynnä tiivistä tekstiä ja kertoo konkreettisesti mitä tarkkailla missäkin tilanteessa, mitkä labrat tilata yms. Ehkä suunnattu valvonta/tehon puolelle työskenteleville, mutta paljon hyödyllistä tietoa eri sairauksien hoidosta. Verrattavissa lääkäreiden akuuttihoito-oppaaseen. Tämän kun osaisi ulkoa ja vielä käytännössä niin ei olisi huolta pärjäämisestä :-)


4 kommenttia:

  1. Ihan mahtava tää sun blogi! Itelläni suunnitteilla opiskella ensihoitajaksi+sairaanhoitajaksi, ja ennen 30vuotispäivää muuttaisin Englantiin, jossa jatkaisin töitä samaan malliin. Mistä sä sait kaikkia nää tiedot, että mitä pitää tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kuulla että oot viihtyny blogin parissa. Aluksi ahmin tietoa Hoitajat.net Kansainväliset asiat osiosta, jossa on keskusteluja Englantiin muuttaville sairaanhoitajille (osa jo vähän vanhentuneita). Seuraavaksi tilasin NMC:n nettisivujen kautta hakupaketin (ilmainen) joka tuli muutamassa päivässä postissa. Mukana tulee lista vaadittaviata papereista ja ohjelehtinen, mikä ei kyl ollu kauheen selkeä ja pariin kertaan soittelin NMC:n toimistolle lisätiedon toivossa. Sitten alkoihin paperisota ja todistusten/käännösten haaliminen. Kuulostaa hyvältä sun suunnitelman. Kerro vaan jos voin auttaa jotenkin :)

      Poista
  2. Itselläni aikomus lähteä myös Englantiin töihin. Auttavatkohan työpaikat asunnon löytämisessä? Itse olen aikonut muuttaa perheeni kanssa sinne.

    VastaaPoista
  3. Moi, useimmilla sairaaloilla on kämppiä mutta ne on usein kimppa-asumiseen tarkoitettuja soluasuntoja. Yksiöitä ja isompia kämppiä on paljon vähemmän tarjolla, niissä kun ei ole niin paljon vaihtuvuutta... Mutta varmasti riippuu ihan sairaalasta ja nää mun kokemukset on vain Lontoosta, muualla englannissa voi olla eri meininki. Henk koht en tunne ketään joka asuu sairaalan järjestämässä asunnossa perheensä kanssa, sinkut kylläkin. Kämppiä täällä kyllä riittää :) Tsemppiä prosessiin!

    VastaaPoista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)