Sivut

perjantai 4. lokakuuta 2013

Brittiläisiä ruokaorgasmeja

Tunsin tänään valtavaa mielihyvää hoitaessani viikonlopun ruokaostoksia meidän Sainsbury lähikaupassa ja kotimatkalla kypsyi ajatus kirjoittaa aiheesta oma postaus. Täältä Englannista saa kyllä ruokakaupoista niin kivoja juttuja! Vihannestiskeiltä löytää vaikka mitä ja tosi kätevissä paketeissa, kaikki ruokakulttuurit on edustettuina, rakastan valmiita käteviä salaattipusseja, tuorepizzoja, tuorehedelmä -ja marjalajitelmia. Alla olevan lajitelma lähti Saisbyrustä aiemmin tälläviikolla £3,50 hintaan.
Musta on myös tullu kunnon tarjoushaukka, koko ajan on joistain tuotteista ota 3 maksa 2, 2 yhden hinnalla tai 2 samaa halvemmalla hinnalla tarjouksia. Ostosten päätteeksisaa kuitin jossa kerrotaan paljonko säästi ja tule hyvälle mielelle. Välillä itsepalveluautomaatti antaa myös alennuskuponkeja seuraa shoppailukertaa varten tai "double nector points on your next shopping" kuponkeja, jännittää aina mitä sieltä koneesta tulee :) Ruokaostosten hinnaksi tuli tänään £50 mikä on tavallista enemmän, mutta tosissaan viikonloppu tulossa. Ostin tolla rahalla 4 erilaista juustoa, erilaisia keksejä, padron peppersejä, pulled pork kimpaleen, leipää, makkaroita, tortillalevyjä, limua, maitoa, viinirypäleitä, tuoreita vadelmia, ainekset juustokakkuun, 2 pulloa viiniä ja magners-siideriä! On muuten niin kätevää kun skumpat, viinit ja halutessaan myös kirkkaat voi ostaa ruokakaupasta ja niitä myydään vieläpä hyvillä tarjouksilla. Mahtaisi Suomen terveysviranomaiset olla moisesta kauhuissaan! Bulmersia saa 3 pulloa £5 hintaan ja Strongbowta voi ostaa halvalla vaikka 2 litran pullossa! Strongbowta tuli muuten usein juotua Suomessa (kuului monen baarin hanavalikoimiin) ja Mr London oli huvittunut kuullessaan tästä mun siiderimieltymyksestä, täällä kun Strogbow on kuulemma "what all the trumps get":D Eikä täällä muuten näytä olevan sen enempää spurguja kun Suomessakaan kaikista näistä alkoholihoukutuksista huolimatta. 

Toi Sainsburyn "pulled pork" on muuten ihan mielettömän hyvää. Paketissa oleva kimpale on siis esipaistettu. Se paistetaan vielä 60 min kotiuunissa, lisätään kastike ja revitään haarukoilla riekaleiksi. Me ollaan syöty tota tortillan sisällä coleslawin kanssa ja on kyllä aivan sairaan hyvää. Toinen samantyyppinen puolivalmisruoka mihin ollaan Mr Londonin kanssa ihan hulluna on "half crispy aromatic duck". Paketissa tulee reilu ankankimpale, luumukastike (se on niin hyvää!) ja sellasia super ohuita "pancake" levyjä mihin tämä ihanuus kääritään. Perinteiseen annokseen kuuluvat kurkku ja kevätsipuli pitää ostaa erikseen ja pilkkoa pikkuruisiksi.
 
Taivaallisen hyvää! Tätä ankkaherkkua ollaan nautittu myös China townin kiinalaisissa, mutta tämä kauppaversio on lähes yhtä hyvää ja tosi helppo valmistaa (mitä nyt oon saanu pari haavaa taiteillessa noita kurkkusuikaleita mahdollisimman ohuiksi niinku ravintoloissa). Näitä ankkoja sai viimeviikolla 2kpl £10 hintaan kun normaalisti jo 1 paketti maksaa £9. Aika hyvä diili siis!
 
Padron peppersit on kanssa mun lemppareita ja ostan niitä valehtelematta aina kun löydän (on usein loppu, joten taitaa muutki lontoolaiset diggailla)! Paketti maksaa £1 ja siitä loihtii ihanan alkupalan/lisukkeen kun paistaa paprikat öljyssä ja ripottelee päälle merisuolaa. Padroneista tulee ihania lapsuudenmuistoja mieleen, näitä syötiin aina lapsena kun oltiin Espanjassa lomailemassa. Ihana suolapala helteisenä päivänä!
 
Tässä yks kylmähöyrytetty vihannestiski Wimbledinissa, jota ihastelin. Oli kyllä freessin näkösiä kasviksia. Meidän läheltä löytyy myös Waitrose niminen kauppa, mutta siellä tulee käytyä harvemmin koska on enemmän "posh" ja siis kallimpi. Sieltä saa tosin tajuttoman hyvää vadelma-mustaherukka frozen jugurttia ja sitruunajuustokakkua (vielä sellainen kunnon sitruunamelbakerros päässä) sellasissa pienen jugurttipurkin kokosissa annoksissa. 

Täällä saa kaikista kaupoista tosi hyviä kakkuja, leivoksia, cupcakeja, muffinsseja... Jossain aiemmassa postauksessa hehkutin jo miten hyvää Saisburyn vanilla new york cheesecake onkaan! Melkeen tuntuu turhalta leipoa mitään itse, tulee kalliimmaksi ja lopputuloksesta ei voi koskaan olla varma (ainakaan mun taidoilla). Tänään päätin kuitenkin leipoa jotain itse, koska ensimmäinen brittiläinen naispuolinen ystävätär on tulossa istumaan iltaa ja katsomaan meidän kämppää. Suomalaisille vieraille esittelisin ja tarjoaisin mielelläni kaikkia näitä kauppojen ihania valmisjuttuja, mutta en sentään brittiläiselle! Päätin kokeilla ensikertaa kotilieden paljon kehuttua valkosuklaa-juustokakkua. Tykkäsin ajatuksesta, että myös pohjaan tulee suklaata ja käytin Suomesta tuotua Maraboun vanilja-valkosuklaata. Lisäsin ohjeesta poiketen joukkoon myös vähän sitruunaa. Nyt vaan pidetään peukkuja, että kakku ehtii hyytyä iltaan mennessä! Lopputulos vaikutti aika löysältä ja liivatekakun olisi jokatapauksessa hyvä hyytyä yön yli. Jokseenkin työläs kakku tehdä kun täytyy vatkata niin monta eri vaahtoa ja huhheijaa minkä näköinen oli keittiö, riitti tiskattavaa! Kotilieden sivuilla kakku näytti alla olevalta, alempana mun vadelmainen versio.


 
 Ihanaa ja herkullista viikonloppua kaikille!
 
Lisäys: Kakku oli muuten ihan mielettömän hyvää (etenkin seuraavana päivänä) ja keräsi kehuja, kaiken vatkaamisen arvoista siis! Lauantaina pidettiin muuten vähän niinkun vahingossa housewarming partyt, jos olisin tämän tiennyt niin olisi tehnyt näitä kaksi ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)