Sivut

tiistai 12. marraskuuta 2013

Viikon ruokasuunnitelmat

Varoitus: Tämä postaus tulee sisältämään yksityiskohtaista tietoa meidän ruokailuista, jos aihe ällöttää niin suosittelen lopettaa lukemisen tähän ;-) 

Olen havahtunut viimeaikoina verkkopankkia selaillessa, että ruokakauppaan on mennyt ihan sairaasti aika paljon rahaa. Johtuu varmaan osittain tästä mun "uutuudenviehätyksestä", että kaikkia uusia juttuja pitää kokeilla ja ostaa. Hävikki ei ole hirveän suuri, mutta joka viikko pitää kuitenkin heittää jotain, kuten nahistuneita vihanneksia pois. 

Mr London ei syö ikinä viikolla aamupalaa, mikä mulle on taas ihan must juttu, mutta syödään aina viikolla lämmin ateria yhdessä. Viikonloppuisin nautitaan pitkistä kotibrunsseista ja joskus käydään meidän ranskalaistyyppisessä lähiraflassa vetämässä pala taivasta. Tulee kyllä muuten meidän rutiinit muuttumaan aikalailla, kunhan pääsen aloittamaan sairaanhoitajan kolmivuorotyöt. Voi kun pääsisinkin pian! Tässä erään sunnuntain tarjoiltu aamupala Tartinessa.
Tehdään kuitenkin pääsääntöisesti meidän ruuat itse. Olen reilun parin kuukauden aikana ostanut pari kertaa jotain valmisruokaa, kuten lasagnea tai moussakaa ja ne on itseasiassa kyllä olleet tosi hyviä. Käydään keskimäärin kerran viikossa (tai vähän harvemmin) ulkona syömässä tai vastaavasti tilataan jotain kotiinkuljetuksella. Tässä yksi itseväsätyistä lemppariaterioista, tykätään tosi paljon tapas-tyyppisestä safkasta. 
Päätettiin nyt kerrankin olla tosi fiksuja ja laatia etukäteen viikon ruokalista, ettei tarvitsisi joka päivä juosta kaupassa. Toisaalta olen tarkoituksella ostanut vain sen päivän tarvikkeet kerralla, että saan hiljaisiin päiviini sisältöä ja rakastan muutenkin ruokakauppissa haahuilua (tulee näköjään myös kalliiksi). Kävin eilen meidän listan perusteella Sainburyssa ostoksilla. Tässä £45 ostoskassin sisältö (olis voinu ehkä vähän paremmin järjestellä kuvaa varten). 
 
Sisältö: 2x500mg jauhelihapakettia, 5 kpl kanankoipia, 2 isoa juustoa (kimppadiilitarjous), fetajuusto, mozzarellaraaste, 3 pakettia kinkkua (3 sai £5), sämpyläpussi, vihreitä papuja 300mg, kaali, jäävuorisalaatti, tuorechilipussi, 5 bataattia, 4 uuniperunaa, 2 erilaista uuniperunatäytettä, iso kreikkalainen jugurtti, iso raparperijugurtti, pakastevadelmia (kadonnut johonkin kuvasta), fair trade banaanipussi (tod näk just sellanen mistä löytyi niitä tappajahämähäkkejä, arvatkaa syynäsinkö noi pussit tarkkaan siellä kaupassa!) ja 1,5 litraa maitoa.

Viimeviikolta oli jäänyt kaappeihin perusruokajuttuja kuten munia, mysliä, muroja, appelsiineja, pakastevihanneksia, pakastettua leipää, tomaattia, sipulia, paprikaa ja kurkkua. Jottei menisi liian terveelliseksi niin löytyy myös paketti pekonia ja Richmond makkaroita, sekä Ben&Jerrys jädeä (myyvät perhana £2 purkkihintaan!). Noi makkarat on muuten mun lemppareita, koska ovat miedolta maultaan lähimpänä suomalaisia makkaroita. En tykkää brittiläisistä voimakkaista makkaroista sitten ollenkaan, vaikka olen yrittänyt niitä urheasti maistella Mr Londonin lautaselta. Näistä vanhoista ja uusista ostoksista päätettiin sitten rakentaa meidän (melkeen) koko viikon menu.

Ma - Ylijäämäruokaa Mr Londonin vanhempien sunnuntai dinneriltä (kermakanamuhennosta, kasviksia, lammasta ja riisiä) 

Ti - Kaalilaatikkoa (superpitkään haudutettua ja mukana reilusti chiliä+valkosipulia, meidän molempien suosikkiruoka)

Ke- Uuniperunat täytteellä, keitettyä maissia ja fetasalaattia

To - Kanankoipia, keitettyjä papuja ja rapeita bataattilohkoja

Pe - Lihapullia ja uuniperuna/ bataattilohkoja (tai muusia), salaattia

La - Myöhäinen ähkybrunssi: makkaroita ja munia, leipää, jugurttia, hedelmiä yms. ja tietty kotitekoiset latet. Huvittavaa, että Mr London on ekaa kertaa elämässään syönyt "open sandwitcejä" eli siis suomaisittain tavallista voileipää täytteineen ilman sitä brittiläisittäin tuttua "hattuleipää". Hän on aina luullut, että ei ne täytteet voi pysyä leivän päällä jos ei siinä päällä ole sitä toista leipäpalaa pitämässä niitä paikallaan! Ihmetys oli suuri kun kliinisesti todistin, että kyllä sitä leipää yksikerroksisenakin pystyy hyvin syömään ja saattaa olla jopa parempaa kun ei maistu suussa se pelkkä leipä :D 

Lähdetään lauantaina jo alkuillasta Mr Londonin kaverin juhliin (jälleen Itä-Lontoo kutsuu), joten perinteitä kunnioittaen hoiperrellaan todennäköisesti jonkun tulisen "rasvakanapaikan" kuten KFC:n tai Flavoursin kautta kotiin. Voi veljet sitä makua aamulla suussa!

Su - Vieläkin myöhäisempi brunssi, todennäköisesti Mr Londonin bravuuri bacon sandwitchejä HB-kastikkeella ja muuta mitä jääkaapista vielä löytyykään. Illalla suurella todennäköisyydellä kotiinkuljetettuna pizzaa tai kebabia. Puolustukseksi täytyy sanoa, että täällä on paljon ns terveellisempiä täyslihaisia grillattuja nauta/kana/lammas lihavarras kebabeja. Olen tähän asti luullut, että kebab tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä rasvaa tihkuvaa suikalelihaa! Ihan kiva, että ollaan molemmat vähän viisastuttu tän meidän yhteiselon myötä!

Sunnuntain X-factoria katsellessa menee myös todennäköisesti purkki B&J jädeä (jollei sitä ole tuhottu jo viikon aikana). Välillä myös kuulemma joku iso "hiiri" on käynyt nakertamassa meidän tarkkaan vaalittuja fazer varastoja (tähän kämppään muuttaessa keittiöön oli muuten ihan oikeesti jätetty hiirenloukku!). Sitten voikin turvonneena aloittaa morkkistelun ja yrittää taas motivoida itseään aloittamaan uuden terveellisen viikon ;-).

Tajusin muuten justiinsa, että ainoa asia mitä olen suomesta kaivannut on ruisleipä. Vaasan ruispalat paahdettuna Oivariinin kanssa! Niin ja se Oivariini! Mites muut kohtalontoverit, ikävöittekö vielä mitään suomiruokia?
 Ruispalat <3 Hassua että toi pakettikin alkaa näyttää jo "oudolta"! Kuva lainattu täältä.

8 kommenttia:

  1. Ikava taalla on ruisleipaa. Onneksi pakastimeen olen sailonyt!! :)

    Tuo oli shokki meillekin, etta kuinka paljon rahaa kuuluu ruokaan. Sen takia nyt tilataan useasti ruuat netista, ku sit tietaa tarkalleen missa kuljetaan :) ja viikon budjetti on siina 50-60 punnan paikkeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on sentään varastot pakastimessa mistä hakea lohtua :-) Toi nettitilaus on kyl varmasti hyvä tapa kontrolloida rahankäyttöä eikä tarvii raahata niitä painavia kauppakasseja himaan. Ollaan mietitty kans tota tilausjuttua, mut toisaalta Sainsbury on vaan 2 minuutin kävelymatkan päässä... Ehkä jopa vaarallisen lähellä :D Meiän uuni muuten lakkas toimimasta tänää mut kämpän omistajan neuvoilla saatiin se takas taas skulaamaan, ihme juttu! Olin jo ihan et mitäs hittoa tehdään näille kaikille uunissa kypsennettäville ruuille!

      Poista
    2. Hahaha, no joo, nuo kaupat on meillakin vaarallisen lahella... Tesco, Morrisons ja sainsburys... Eli vaarallisella alueella liikutaan. En Malta odottaa et saisin ISON pakastimen minne saisin pinottua kaikenmoista :)

      Poista
    3. Oon kade tosta Morrisonsista! Oon käyny vaan kerran ja siellä näytti olevan vähän erilaista kivaa kamaa kun Sainsburyssä :-). Meillä on myös Waitrose lähellä, mut siellä tulee käytyä harvemmin (on kyl selvästi kalliimpi), mut ne "jugurttipurkin kokoiset" juustokakut on siellä parempia ku Sainsbyryssa ja niitten oma sopivan kirpakka mustaherukka-vadelma frozen jogurt <3 Iso pakastin olis kyl jees!

      Poista
  2. Tuoreet Vaasan Ruispalat, Oivariini ja Oltermanni... no words needed. <3_<3

    VastaaPoista
  3. Jauheliha milligrammoissa :-D Olen joskus tehnyt samaa; ammattitauti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kylläpä nauratti ku tajusin itekki! Ammattitauti totta tosiaan ;-) ps. Sulla on tarkat silmät niinku hoitsulla pitääkin

      Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)