Sivut

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Minne maman kanssa

Tänään on tiedossa ainutlaatuinen päivä! Mun äiti tulee nimittäin tänne Lontooseen ekaa kertaa meidän vieraaksi! Hän on käynyt Englannissa ja Lontoossa pari kertaa aiemmin mm. 90-luvun lopussa isosiskojeni kanssa. Tuolloin hän ihmetteli Camden townin värikkäitä punkkareita lävistyksineen ja kauhisteli kirpputoreille katoilevia kurittomia teinityttöjään eikä tainnut muutenkaan nauttia yksinomaan hengailusta nuorekkaalla Camdenin alueella ;-) Allaolevassa kuvassa äiti 20-vuotta sitten noihin aikoihin. Sylissä edesmennyt Leonardo "Leksa" kissa, jonka nimesin lapsena Titanic leffan huumassa Leonardoksi. Olin tosi tuohtunut kun muu perhe alkoikin kutsui kissaa tuttavallisesti Leksaksi, hahah. Voi kun tulikin tuota aina niin hellyydenkipeää kehräävää Leksaa ikävä! 
Takaisin aiheeseen... Nyt tarkoituksena onkin tarjota ex kukkakauppias äitille juuri hänen näköisensä visiitti. Sorry Camden! Äiti on vuosien varrella ollut mun tuki ja turva kuten nyt äideillä on yleensä tapana ja hän on aina auttanut rahallisesti tiukoissa paikoissa. Nyt haluan antaa jotain takaisinpäin: ostin äitille lennot ja haluan tarjota hänelle rentouttavan täysihoidon täällä Lontoossa. Lähipäivät tulevatkin pitämään sisällään äitin mieltymysten mukaan paljon kukkia, kasveja ja puutarhoja. Lontoon nähtävyydet hän on nähnyt aiemmin joten niitä ei tarvitse tällakertaa mahduttaa ohjelmistoon, onhan meillä vain se 3 kokonaista päivää aikaa.

Huhtikuussa täällä on yleensä aina "Arpil showers" eli vettä ripottelee erittäin suurella todennäköisyydellä. Sääennusteet vaihtelee jatkuvasti, joten vielä en tiedä miten märäksi kastutaan ja täytyykö sitä lähteä hakemaan kumppareita Primarkista! Viime päivinä kevät on tehnyt kovasti tuloaan: monet kukat kukkivat ja puutkin alkavat kukoistaa vihreänä, ihanaa! Alla olevassa kuvassa muutama viikko sitten vihreää ei vielä näkynyt puissa, tuolloin oltiin blogin kautta tapaaman ihanan Jennan kanssa puistokävelyllä hänen Lontoo-visiitillään. Ihana sydänmellinen Jenna <3
Etelä-Lontoossa sijaitseva Kew Gardens on ehdoton must ja siellähän on näin kevätaikaan vaikka mitä nähtävää niin ulkona kuin sisällä. Sisälle kasvitarhoihin voi mennä myös sitten vaikka sadetta pakoon. Mua kiinnostaa mm. jättimäiset lumpeet, kalat ja orkidea näyttely. Työkaveri sanoi että yksi tropppinen kasvihuone joka on täynnä mitä ihmeellisempiä kasveja on kuuma kuin sauna! Äitin toiveena olisi myös nähdä villisti kevätaikaan kukkivat bluebellsit, tiedättehän te ne sellaiset kuvat missä bluebellsit peittävät metsän sinisenä mattona... Olenkin viime viikot tuiottanut tiukasti National Trustin "Bluebell woods" nettisivuja, seurannut puistoja facebookissa ja instagrammissa. Hatchland park joka on vajaa tunnin ajomatkan päässä meiltä Eteläisessä Londoossa pitäisi tarjota tuollainen lumoava sininen metsä. Ensin pelkäsin että bluebellsit eivät ehdi kukoistukseensa äidin vierailua ajatellen mutta nyt pelkään että ne ovat nähneet parhaat päivänsä ;-) Hatchland parkista ei taas ajele kuin 15 minuuttia Wisley gardensiin joka on Kew Gardensin tapaan korkealaatuinen Royal Hortocultural Society paikka. Jotkut uskalsivat kehua puistoa jopa jättimäistä Kew Gardensia paremmaksi. Sinne siis tarkoitus mennä. 
Lontoon puistoista veisin äidin mielelläni Holland Parkiin ihailemaan tulppaanimerta ja japanilaista puutarhaa, Chelsea physic gardensiin joka mainostaa itseään Lontoon salaisimpana pikku puutarhana, Italian Gardensiin Hyde Parkin laitamille (lähellä olisi myös Kensington palacen kukkaloistot), Regent's parkiin katsomaan ruusuja ja St James's Parkiin ihailemaan lintuja poikasineen, nyt kun alkaa olla paras aika bongailla pikkuisia. Kävin viime keväänä useita kertoja seuraamassa kymmenpäistä joutsenperhettä ja pörröisiä poikasia, voi ihanuutta!  Samalla tulisi nähtyä ainakin vilaukselta Buckinghampalace, Royal hevostallit ja Big Ben koska molemmat näkyvät puistoon. Näyttäisi kuitenkin tällä hetkellä että ydin Lontoon puistot jäävät välistä, sillä lauantai menee tiiviisti etelässä Lontoon ulkopuolella ja sunnuntaina vuorossa Richmond ja Bushy parkit sekä viedään Äiti tapaamaan Mr Londonin vanhempia ensimmäistä kertaa! Maanantai on sitten taas kokonaan omistettu tuolle valtavalle Kew Gardensille missä en ole itsekkään vielä käynyt. Allaolevat kuvat pari vuotta sitten tähän aikaan Isabella Plantationista. 
Richmond parkin peuroista ja Bushy parkin joutsenista (+lisää peuroja) olenkin jauhanut täällä blogissa jo useamman kerran. Richmond park kätkee sisälleen ihastuttavan Isabella plantatiosin jossa on pieniä puroja ja sympaattisia kävelypolkuja kukkakukoistuksen keskellä mm.alppiruusut kasvavat monimetrisinä sekä atsaleat (?)kasvaa villinä vuoraten seinämäisesti pieniä lampia. 
Harmi että magnoliat, narsissit ja kirsikat alkavat olla ohi. Bushyssä on myös ihan oma Woodland gardens, jossa kasvaa lisää kauniita kukkia, puita ja pensaita luonnonmukaisissa olosuhteissa. Thamesin eteläistä joenrantaa pitkin olisi myös ihana kävellä Ricmondin/Teddingtonin hoodeilla. Kotimatkalla voisi pysähtyä tuttuun tapaan Kingstonissa, joka on tulvillaan ihania rafloja, kauniita vanhoja rakennuksia ja tarjoaa lisää joenrantamaisemia ja mm. söpöjä värikkäitä asutuslaivoja. Olisipa aikaa vielä äiti katsomaan vanhoja linnoja ja muita National Trustin helmiä. Noh äiti saa nyt ainakin haluamaansa puistoähkyä kerrakseen :-) Alla jälleen ihana Isabella Plantations ja alempana Bushy Park meininkejä. Mikä on teidän lempipuisto muuten on Lontoossa tai mikä näistä kiinnostaisi eniten?
Odotan minilomaa, äitin visiittiä ja kaikkea tulevaa "puutarhaterapiaa" kuin kuuta nousevaa, etenkin nyt kun töissä on ollut hullun stresaavaa ja sattunut aivan sekopäisiä juttuja (as usual)! Omid on myös lomalla pari päivää ja toimii meidän "hovikuskina", kaikissa näissä kohteissa kun on aikalailla must olla auto. Ihanaa tallustella ulkoilmassa tuntikausia ja ahmia silmänruokaa, toki myös oikeaa ruokaa. Oltiin hiljattain Battersea parkin lähellä Argentiinalaisessa Santa Del Sur raflassa ja söin siellä oikeasti elämäni parhaan file pihvin! Paikka on vähän tyyriimpi mutta luckily saatiin vähän extra juttuja koska uusi tarjoilija sössi tilauksen mm. sweet breads sisäelimet vaihtui sweet potatoesiin ja Omidin pihvi tuli väärillä lisukkeilla. Viinilista oli huikea (vaikka en niistä just mitään ymmärrä) ja paria eri jumalaista punkkua tuli maisteltua. Lasku kahdelta ilman jälkkäreitä 12.5% palvelumaksuineen oli sadan punnan luokkaa. Paikkan pitää tehdä varaus koska aina tupaten täynnä, josko tonne sitten vaikka vikana iltana syömään kunnon pihvit. Ravintolassa on vielöpä aivan ihana tunnelma, vielä kun joskus pääsisi Argentiinaan pihville! Mun yksi lempibloggari Britannika asui tovin Argentiinassa ja luin suu kuolassa hänen pihvilounaistaan. Haluasin vielä maman myös mun lempi ketjupaikkoihin kuten aasialaiseen Wagamamasiin ja Etelä-Afrikkalaiseen Nandosiin. Uusi suosittu kanapaikka Chicken shop voisi olla kanssa vierailun arvoinen kuten Franca Manca pizzeria. Molemmat löytyy ihan meidän hoodeilta. Mun italialainen työkaveri vinkkasi Balham Arms pubin italialaisen kokin tekemistä kuuluisista pizzoista, toi paikka olis ihan muutaman minuutin kävelymatkan päässä meiltä. Jos olisi aikaa lisää niin veisin äitin ehdottomasti China Townin kiinalaiseen syömään ankkaa ja johonkin persialaiseen ravintolaan. No mutta ens kertalla sitten!
Mukavaa viikonloppua kaikille! 

Anna XXX

2 kommenttia:

  1. Voih, ihanan miniloman olet äidillesi suunnitellut. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Soile ja mukavaa viikonloppua sinnekkin ihmemaahan :-)

      Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)