Sivut

maanantai 30. marraskuuta 2015

Kaksi vuotta sitten...

Kaksi vuotta sitten tuoreena lontoolaisena en olisi osannut aavistaa että nykyisin...

...Osaan erottaa sujuvammin erilaisia afrikkalaisia aksentteja toisistaan kun itse brittiläisiä! Skotti ja irkkuaksentin osaan ehkä just tunnistaa mutta en paljon muuta. No liverpool aksentin joo, se on aika karmea.

...Salakavalasti oma aksentti on alkanut muistuttaa enemmän intialaista kun brittiläistä! Liekö syynä että suuri osa potilaista intialaisia kuten myös lääkärit ja pharmaseutit ja tämä särmikäs aksenttihan tarttuu. Kärsin myös säännöllisesti curry riippuvuudesta ja voin käyttää uskomattoman summan intialaisiin take away tilauksiin. Eihän intialaista voi tilata ilman poppadomseja, onion bajia, samosoita, mixed grill tandooria, aina liian tulista vindaloota (kieriskeltiin molemmat tuskissamme viimeyö, vindapoota odotellessa!), pilau ricea, pari erilaista naania, cucumber raitaa, mango lassia... Eilen viimeksi. Katson nykyään myös ainoastaan Bollywood elokuvia! (tää vika oli kyllä sitten läppä, heh). 

...Saattaa helposti mennä 3-4kk etten liiku laisinkaan Lontoo "keskustassa" tai näe ensimmäistäkään turistia. Ei haittaa yhtään. 

...Olen unohtanut kokonaan ikävöidä suomalaisia juttuja kuten ruisleipää ja karjalanpiirakoita. Glögiä olisi kyllä kiva saada tänä jouluna!

...Suomen kieli ja etenkin kielioppi on alkanut takkuilla. Piti miettiä pitkään ja väännellä ympäriinsä "ainoatakaan" sanaa ja siltikään en ole varma kirjoitinko sen oikein. 

...Saattaa mennä yli 2kk että puhun äitin kanssa puhelimessa! 

...Mun äiti ei ole vieläkään tullut käymään täällä! Meinaan kylläkin pakottaa sen tulemaan huhtikuussa ja ostan sille liput!

... Lilluttelen jalkoja merivedessä lokakuu-marraskuun vaihtessa kuten tehtiin Walesissa. Oli kyllä niin virkistävää!

...Olen alkanut kuorsaamaan ja kovaa! Mr London nauhoitti eräänä yönä höyryjunalta kuulostavaa kuorsaamistani ja järkytyin kovasti!  

...En ole käynyt yhdessäkään yökerhossa Lontooseen muuton jälkeen jos Brightonin henpartyja ei lasketa! 10 vuotta sitten tuli käytyä varmaankin pari kertaa viikossa! 

...Tubematkat ahdistavat jos pitää kulkea yli 5 pysäkinväliä. Kärsin myös kroonisesta hikoilusta jos sisälämpötila nousee yli 20 asteen, olen aina kuumissani kun muut palelee esim. töissä. Nyt ymmärrän miksi poikaystävä hikoili aina suomessa sisällä kuin pieni possu! 

...Ei enää haittaa niin paljon että sisällä tuulee vaikka ikkunat on kiinni tai että seinillä on homelänttejä.

...En enää pelkää juurikaan brittihämähäkkejä eikä aiheuta suurempia sydämentykytyksiä poimia hämähäkki ja heittää ikkunasta ulos. Jollei hämähäkki sitten yllätä pahasti kuten pari kk sitten kun istahdin vessanpöntölle... Säikäyttämäni jättihämähäkki juoksi suoraan mua päin jostain lavuaarin suunnalta! Olisin voittanut olympialaiset sillä loikalla minkä tein pytystä eteiseen! 

...Pärjään ihan oikeasti nurse in chargena ja hallitsen työtaakkani niin hyvin kun se on hallittavissa. Alan pikkuhiljaa uskoa itseeni ja taitoihini yhtä enemmän. 

...Aloitan yliopistokurssin ensi kuussa ja meinaan nyt sitten todennäköisesti hakea esimiehen kannustamana band 6 senior hoitajan paikkaa vuodenvaihteen jälkeen! En kyllä ikinä olisi uskonut että näin pian, Hui! 

... Haaveilen salaa äitiyslomasta ja haluaisin jäädä kotiäidiksi useammaksi vuodeksi (jos niin onnekkaasti kävisi että saataisiin vauva). Ei ole kuitenkaan vielä ajankohtaista, nyyh.  

...Tekisin lomasuunnitelmia valaiden kiima-ajan perusteella! Matkustetaan helmikuussa Dominikaanisiin elämäni ensimmäiselle All Inclusive lomalle. Hotelli on pienen Caya Levantado saaren ainoa hotelli ja odotukset korkealla, hotelli on listattu tripadvisorissa maailman viidenneksi parhaaksi all inclusive hotelliksi. Helmikuu tulethan pian!

... En ole edelleenkään saanut blogin astuksia kuntoon tai muokattua ulkoasua mieleisekseni. Sori!

...Maksaisin yli 2500€ kameran zoom linssistä tai yleensäkkään olisin innostunut järjestelmäkameralla valokuvaamisesta. Oma iphone taas on niin sökönä kun olla ja voi mutta en silti ole raaskinut sijoittaa uuteen puhelimeen! Odottakaa vaan kun saan kaikki ottamani 12 368 oravakuvaa blogiin "orava edestä, orava takaa, orava istuiu, orava makaa"! :-) 

Ihanaa joulunodotusta kaikille! <3

Instagram: @annarosacecilia 

4 kommenttia:

 1. Hitsi aika menee nopeesti, muistan kuinka luin sun blogia kun olit just muuttanut. :)

  Helmikuun reissu kuulostaa ihanalta, paljon matskua blogiin sitten. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika menee ihan hullun nopeesti, kohta ollaan kuule eläkkeellä! Joo toivottavasti sais ees yhen 5000 valaasta tallennettua kameraan, ne kun tulee kiimoissaan uiskentelemaan just ton saaren edustalle :)

   Poista
 2. Valassafari on yksi mun haaveista, toivottavasti näette niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näkyy!! Nythän on se uus Mody Dick tarinaan perustuva valasleffa leffateattereissa. Uskaltaakohan enää mennä kun näkee sen ;-) youtube on kans pullollaan aivan huikeita (ja pelottavia) valasvideoita! Pelkään vähän että ne kiimaiset urosvalaat luulee mua valaaksi kun meen uimaan ;-)

   Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)