Sivut

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Asuntohaaveita

Ei varmasti tule kellekkään yllätyksenä että Lontoo on yksi maailman kalleimmista kaupungeista asua eli asuminen on ihan sikakallista! Kimppa-asuminen on tuolla tosi yleistä enkä yhtään ihmettele kun kattoo hintoja... Maksaisitko yksiöstä about tonnin euroissa ja laskut päälle? Poikaystäväni jakoi pari vuotta vuokratalon 4 kaverinsa kanssa ja kaikilla oli omat huoneet tässä kolmekerroksisessa victoriatalossa. Siinä kämpässä ei kyllä ollut montaa hiljaista hetkeä :D Kivan yhteisöllistä menoa mut eihän tollanen ratkaisu oikeen loputtomiin toimi tai ehkä jollekkin toimii paremmin... ja kuvitelkaa sitä aamuruuhkaa suihkuun kun niitä on vaan yks! Kääk! Kämpän ostaminen Lontoosta on myös sikakallista ja suorastaan harvinaista ainakaan nuorella iällä, täällä Suomessa taas tuntuu että melkeen joka toisella kolmea kymppiä lähestyvällä kaverilla on jo oma kämppä.

Meillä on nyt siis Mr Londonin kanssa kämpänhaku päällä. Etsitään vuokrakämppää Lontoon South Westistä eli Lounais-Lontoosta. Parikyt minsaa metrolla tai junalla ja pääsee kaupungin "ytimeen", sitä kaikki aina kysyy ekana :-). Hakusessa siis suomalaisittain kaksio eli lontoolaisittain one bedroom hous/flat.

Lähes kaikki vuokrakämpät Lontoossa on kalustettuja mitä vähän oudoksuin, mutta nyt alan ajatella että sehän on maailman paras juttu! Pesukoneet, mikrot yms. löytyy valmiina... ja miten helppoo muuttaminenki on! Eipähän tarvii lähteä ainakaan heti huonekaluostoksille vaikka Lontoosta löytyykin onneks myös esim Ikea.

Mulla on haaveissa pieni takapiha tai edes shared roof terrance/garden, nämä ylellisyydet tietysti nostaa aina hintaa mutta pari ihan potentiaalista on tullut vastaan nettisivuilla. Voi olla että päädytään ottamaan aluks vaan "joku kiva kämppä" ja sit ku mäkin oon työllistyny niin voitais alkaa ettimään jotain vähän parempaa. Mutta jännä nähä missä luukussa sit oikeesti asutaan 3 kuukauden päästä!


Tämän ylläolevan kartan mukaan meiän neigbourhood on tuolla alhaalla vasemmalla "yammy mummy" suunnalla. Alue oli kuulemma aikoinaan aika pahamainen täynnä huumekauppiaita prostitoituja ja bordelleja. Yks vähän vanhempi brittikundi johon törmättiin espanjan reissulla muisteli tätä aikaa "old good times"... :D  mutta sittemmin alue on muuttunut vähän kiltimmäksi missä on ilmeisesti paljon näitä herkullisia kotiäitejä. Jännä miten äkkiä nää alueet muuttuukaan! Itä-Lontoo taas on tunnetusti ollu pahamaineista aluetta mutta nyt taas käsittääkseni aika trendikäs paikka asua, sanokaa jos oon väärässä.

Tää kartta antaaki sit vähän lohdottomamman kuvan noista asuinalueista... mut ei uskota sitä!


Mun dreamhouse olis jotakuinkin alla olevan näköinen kivitalo, tää on siis jaettu useimpiin flatseihin eli ihan ton kokoisesta linnasta omassa käytössä on turha haaveilla :D Näissä vanhoissa  harjakattoisissa kivitaloissa on jotain niin kummitustalomaista ja romanttista. Oon tätä allaolevaa taloa oon ihastellu aina kun kävelen sen ohi. Ehkä mä seuraavan kerran kerään rohkeutta mennä kolkuttelemaan oville ja kyselemään jos joku olis vaikka muuttamassa sieltä pois ;-)


Tietty kelpais asua myös täällä ja käydä välillä heiluttelemassa ylelliseltä partsilta alhaalla pällisteleville ihmisille


Tai Mick Jaggerin naapurissa Richmondin kukkulalla ja katsella aamulla ikkunasta näitä maisemia


Okei back to reality...


Katellaas sitten vähän niitä kämppiä meidän etsimältä neigbourhoodilta.
Alla oleva kuva tällä viikolla bongattu kuva kaksiosta Gumtree-sivustolta. Ihastuin tähän keittiöön :)
Samasta kämpästä makkari jossa ihanan isot ikkunat! Kokolattiamatolle en oikeen lämpee edelleenkään mutta tässä kuvassa se ei näytä ainakaan kauheen pahalta :) Harmi ettei sivustolla ollu kuvaa miltä tää kämppä näyttää ulkoapäin (ihanku se olis tärkein juttu). Tää irtois hintaa about £1100 kuussa.
Tämän näköisestä kivitalosta olis kans one bedroom house tarjolla...
...mutta mä sekoisin tässä psykoottisen näköisessä keittiössä!!
Tää valoisa kattohuoneisto taas näytti aika kivaltaja samoin kylppäri kattoikkunoineen, ja ihan "oikea" hanakin löytyy! Mä en voi sietää niitä kuuma-kylmä systeemeitä


Tämä talo puolestaan

tarjoaisi sen mun haaveileman (ja vieläpä oman) kattoteranssin. Tämä näkyy tosin myös hinnassa.


Olkkarikin on ihan nice and cousy vai mitä sanotte? Kylppäristä ja makkarista ei ollu kuvaa, niitten onkin sitten pakko olla sit jotain hirveitä rotanloukkuja :-D


Tää alla oleva talo on ulkoisesti mun suosikkikategoriaa!


mutta tää keittiö on ei niin kiva ja ahtaan näkönen. Mä diggaan avokeitttöistä, kahdessa aikasemmassa kämpässä on ollu "suljetut" keittiöt ja se tuntuu jotenki epäkäytännölliseltä. Mielikuvissani näpertelen meiän tulevassa avokeittiössä jotain kivoja tapaksia ja rupattelen samalla olohuoneessa istuville vieraille ;-)


Olkkari tässä kämpässä näyttää ihan kivalta, rakastan noita takkoja, ne henkii jotenkin sellaista vanhaa aikaa.


Makkari näyttää ainakin kuvassa aika pieneltä mutta ihan soma. Säikähtäisin kyllä kuoliaaks jos joku tulis tonne ikkunan taakse koputtelemaan !!


Tässä alla vielä yks ihana keittiö/ ruokatila. Lupailevat että tästä kämpästä on myös direct access to a private garden, ei paha sekään :)
Varauduin kyllä paljon pahempaan "Lontoo laatuun" ennenku aloin kattelemaan kämppiä eri sivustoilta. Mr London luottaa vieläpä että saatais joku helmi ja kohtuuhintanen kämppä suoraan välitystoimistolta ennenkun se edes ehtii nettiin. Mä olen vähän epäileväinen tän täydellisen ajoituksen suhteen mutta saas nähä ja pysytään positiivisina :-) Worst case scenario on että muutettais "anoppilaan" asumaan vähäks aikaa, eikai sekään nyt maailmanloppu olis sentään. Eihän? Siellä on kivoja kissojakin ja ihana Richmond park lähellä :-) Richmond parkissa pääsee ihailemaan peuroja ja bambeja melkeen kosketusetäisyydeltä. Tosin ei kannata laittaa punaista takkia päälle kuten allekirjoittanut, se tuntui hermostuttavan näitä ihastuttavia luontokappaleita ;-) Bambit <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)