Sivut

perjantai 8. marraskuuta 2013

Hämähäkkitraumoja osa 2

Kirjoitin aiemmin postauksen hämähäkeistä, joka saa nyt jatkoa. Pari päivää sitten illalla ajattelin tuulettaa olohuonetta, koska ikkunat olivat huurussa pyykkitelineessä kuivuvien kosteiden pyykkien johdosta. Avasin ikkunan ja havaitsin välittömästi ulkopuolella ikkunan karmissa ison hämähäkin ja vielä toisen popsimassa kärpästä. *Släp* ja ikkuna rämähti kiinni alta aikayksikön! Ihmeisesti meidän ikkunalaidalla vielä komeilevat halloweenkurpitsat ovat houkutelleet hyönteiset -ja hämähäkit ruoka-apajille (nyt ne on kyllä jo hävitetty)! Näyttää ihan koppakuoriaiselta toi toinen otus mutta kyllä se oli pienempi hämppis kärpäsen kimpussa! Ehkä tää iso sit korjaa koko potin, 2 ruokalajia kerralla!
Ei siinä mitään, jäi tuuletukset väliin (tod näk seuraavan kuukauden ajalta) ja painelin petiin inhonpuistatuksien kanssa. Lueskelin Huff Postin nettisivuilta iltalukemisia ja silmäni osui järkkyyn uutiseen (tuolta lainattu myös kuvat)! South West Lontoossa Hamptonissa, lähellä Mr Londonin vanhempia, perheenäiti oli ostanut Sainsbyrysta pussillisen fair trade banaaneja perheelleen ja havahtunut pian asunnossa viliseviin pieniin hämähäkkeihin. Hämähäkit eivät olleet mitä tahansa vaan Kolumbialaisia maailman myrkyllisemmiksi luokiteltuja otuksia! Olisiko kiva löytää tällainen yllätys banaanien joukosta!?
Sainsbury tarjoutui antamaan perheelle hyvitykseksi £10 kupongin kauppaan, mutta kun hämähäkkien karmiva alkuperä paljastui niin perheen koti piti perusteellisesti myrkyttää ja toimittaa kaikki vaatteet pesulaan. Sainburylle napsahti £1000 hotellilasku, ei siis selvinnyt ihan kupongilla. Täysikokoinen "Brazilian wandering spider" voi kasvaa jalkoineen 17cm mittaiseksi! 
Kyse ei siis todellakaan ole mistään lempeästä rodusta. Artikkelissa tätä Etelä Amerikan tropiikissa viihtyvää hämähäkkiä luonnehdittiin näin: "Their bite is know to cause severe pain, breathing problems, paralysis and even death. Large and highly aggressive creatures (who) often enter human dvellings and hide in clothings and shoes. When disturbed they bite furiously several times, and hundreads of accidents involving these species are reportet annually." Kuulostaa kivoilta kavereilta? Tässä vielä kovia kokenut perhe poseeraamassa ironisesti banaanitertun kera ;-) Kuvat oli siis täältä.
Nyt valmistautumaan viikonlopun rientoihin, ollaan menossa tänään Mr Londonin kanssa juhlimaan tämän kaverin kihlautumista. Mr Londonista tulee tulevaisuudessa myös bestman ja mun täytyy mennä hattuostoksille, kääk! Kävin ostamassa kihlaparille kivan syksyisen kukkakimpun ja pullon kuohuvaa.
Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hyi, tuli jotenkin ällöttävä olo kun luki noista hämähäkeistä. :/ Mä en yleensä kyllä kavahda hämähäkkejä, mutta en mä kyllä samaan asuntoon haluais tuommosten tappavien otusten kanssa. Hyihyihyi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks tollaset tapaukset on aika harvinaisia, että tropiikista kulkeutuisi tappava otus. Olis kyllä hirveetä jos sattuis omalle kohdalle :O Pienet hämähäkit on mulle ihan ok mut valitettavasti täältä löytyy noita paljon isompiakin yksilöitä!

      Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)