Sivut

perjantai 3. tammikuuta 2014

Uskomatonta!!!! Sain sittenkin sen duunin!

Ihmeiden aika ei ole ohi!!!! Sain kuulkaas just äsken puhelun matronilta se ilmoitti, että mä sittenkin sain sen duunin mitä hain joulukuussa!!! Whaaat!!!!!???? En voi uskoa tätä, se haastatteluhan oli ihan täys katastrofi! Olin puhelimessa ihan et ei voi olla totta sille matronille mut kyl se kuulemma oli. Nyt ne vaan odottaa että menee suositukset läpi (eli mun ex-pomot laittaa s-postia niille et oon ihan kunnollinen hoitsu) ja on sitten taas yhteydessä. 

Tuntuu siis NIIN epätodelliselta kun olla ja voi, olin 100% varma, etten tullut valituksi kuten varmaan huomasitte, siis todellakin olin aivan varma etten saanut sitä duunia! Fiilikset on kyllä aika ristiriitaiset, koska mielessäni jo kirosin koko sairaalan ja erikoisalankin (hupsista). Veikkaan, että joku ei ottanut tarjottua duunia vastaan ja olin sitten jollain varasijalla kun nyt vasta ottivat yhteyttä (toki varmaan myös joulupyhät hidasti prosessia). Tottakai otin sen duunin vastaan vaikka se ei ihan ykköstoive ollutkaan.

Olin muuten sen verran tiloissa kun sain sen puhelun, että en oo enää ihan varma, että mille osastolle mut valittiin. Uus erikoisala joka tapauksessa tiedossa, nyt sitten vaan opiskelemaan lisää aiheesta ja ottamaan homma haltuun ;) 

Nyt Fraco Mancaan juhlistamaan Lontoon parhaan pizzan ja luomuviinin merkeissä (ai mikä terveellinen ja tipaton tammikuu, maanantaina sit) :-)  

31 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Ihanaa että vihdoin "alkaa tapahtua" täälläkin päässä :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Thanks! Vieläkin vaikea uskoa todeksi, mitä jos ne soittikin väärään numeroon ;-)

   Poista
 3. Mahtavaa! Onnittelut uuteen duuniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En malta oottaa et pääsen alottaa, siihen tosin menee varmaan viel tovi tuntien tän maan byrokratiaa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ei olis voinu paremmin vuosi alkaa kun näillä uutisilla :-)

   Poista
 5. Onnee, Anna! Loistava juttu.

  -Katri

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea työpaikasta! :-)

  VastaaPoista
 7. Onnea ! :) Löysin blogisi tänään ja luinkin sen kokonaan läpi illan aikana. Itsekkin olen sairaanhoitaja, ja harkitsen muuttoa poikaystäväni kanssa ulkomaille josta Lontoo (minun) suurena toiveena. Hän on taas niin realistinen ja pitää Lontoota liian kalliina, minä taas en tahtoisi välittää sellaisesta. Mitä mieltä olet, kannattaako minun rekisteröityä "varmuuden vuoksi" jo nyt NMC:hen, vaikka emme ole edes vielä tehneet minkään laisia päätöksiä..mutta jos muutto joskus Englantiin tulisi eteemme niin on sieltä luvat saatu ja työnhaun voipi sitten aloittaa aikaisemmin. Vai onko hakemukseen laitettava joku UK osoite jotta voi rekisteröityä? Tarviiko UK:ssä asua jotta NMC:hen voi rekisteröityä? Entäs.. tämä on henkilökohtainen kysymys, mutta vastaat jos mieli tekee :) Ihmettelin vain paljonko olet säästänyt ennen muuttoasi..ja paljonko suosittelisit että kannattaisi säästää. Vielä jos kummallakaan ei ole Lontoossa töitä? Voiko sinne ees muutta ilman vakituista työpaikkaa, vaikka olisikin rahaa säästössä että saisi vuokrat maksettua parille kuukaudelle eteenpäin? KIITOS jo näin etukäteen ja onnea vielä uuden työn johdosta :)

  Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai niin viellä yksi kysymys.. Minkä sivun kautta löysitte asuntonne? :) Kiitos kaikista vastauksista jo etukäteen!

   Poista
  2. Moi Emma ja kiitos kommentista!
   NMC:hen voit liittyä suomesta käsin, ei siis todellakaan vaadi että asuu UK:ssa. NMC:n nettisivuilta voi tilata kotiin hakupaketin ilmaiseksi, tulee nopeasti.Rekisteröintiä on hyvä alkaa hoitaa vähintään 3 kk ennen lähtöä. Ymmärrän pointtisi rekisteröityä "varmuuden vuoksi", mutta siitä toki tulee kuluja lähemmäs 400e all together (mikä on ärsyttävää).

   Jos päädytte lähtemään, niin suosittelen hoitamaan rekisteröinnin suomen kautta ja alkaa hakea myös jo suomesta käsin duunia. Työhaastatteluihin pääsee mun kokemuksen mukaan tosi helposti. Olen myös kuullut menestystarinoita, että töitä voi alkaa hakea vaikka rekisteröinti on kesken ja parhaimmillaan on siis jo työpaikka odottamassa valmiina. Omalla kohdalla ei mennyt asiat kovin yksinkertaisesti, ensinnäkin sössin rekisteröinnin kanssa ja jahkailin loputtomiin mihin haen ja uskallanko edes aloittaa heti sairaalassa. Tekisin monta asiaa eri lailla jos voisin mennä ajassa taakseppäin :)

   Sinuna tosissaan hakisin mahdollisimman moneen paikkaan töihin ja kun kutsuja alkaa satelemaan niin lentäisin tänne haastatteluihin. Toki lentoliput on halvempia mitä aikasemmin buukkaa, joissan työpaikkailmoituksissa ilmoitetaan jo heti haastattelupäivä (sekin voi tosin muuttua kuten mulle kävi)! Aika monet sairaalat auttavat myös asunnon järjestämisessä (niillä on ns oma kampus), voi olla että on aika pitkältä solukämppiä, mut varmaan myös löytyis ihan pariskunnalle sopiva kämppä - ainakin alkuunsa. Pankkitulin avaamiseen käsittääkseni vaaditaan täällä oleva osoite. Monet tuntevat jonkun täällä asuvan ja muuttavat ainakin paperilla heidän luokseensa aluksi käytännön järjestelyjen takia. Helpottaisi varmasti paljon jos olisi täällä joku tuttu jo asumassa. Osoitteen jälkeen voi sitten hakea national insurance numeroa (jonka siis saa helposti kun tulee EU-maasta), jota tarvitaan kun aloittaa duunit. Myöntävät myös väliaikaisen numeron jos työt alkavat eikä ole sitä numeroa. Mikään ei pääasiallisesti käy tässä maassa kädenkäänteessa, täällä rakastetaan byrokratiaa ja paperinpyörittelyä. Yleensä työpaikan saamisesta menee about 6 viikkoa töiden alottamiseen, suomessa kun voi alottaa suunnilleen seuraavana päivänä :D Itse selvittelisin jo etukäteen miten mikäkin sairaala auttaa asunnon suhteen, sitä kautta voisi päästä kaikkein "helpoiten".

   ...jatkuu seuraavassa viestissä (tila loppu kesken)

   Poista
  3. Rahasta...Kallis paikka on tosissaan asua mutta mikäpä nyt ei olisi ;-). Toki täällä on vuokrat korkeimpia kun esim Helsingissä. Riippuu paljon myös asuinalueesta, pääosin mitä lähempänä Lontoon "keskustaa" sitä kalliimpaa ja sit on tosi posh asuinalueita, jotka on muuten vaan kalliita. Me maksetaan meidän pienestä kaksiosta laskuineen päivineen yhteensä about 1550e kuussa, mikä tuntu aluksi aika sikamaiselta, varsinkin kun ei todella mikään moderni kämppä. Vuokran päälle tulee aina council tax (keskimäärin 80-100e), kaasu- ja sähkölaskut. Toki joissain kämpissä on sähkö ja kaasu jo valmiina vuokran hinnassa. Meidän piti maksaa takuuna muistaakseni 10 viikon vuokra plus heti eka vuokra, joten siihen meni kerralla lähemmäs 4000e kiinni. Useampi tonni kannattaa siis varata pelkästään takuujuttuja varten, vaikea arvioida mitä kokonaisuudessaan kannattaa varata rahaa, mut kertoisin ehkä kahdella ton takuuvuokran niin sillä summalla luulis pääsevän alkuun ja sietävän parin kuukauden työttömyydenkin. Varmaan vähemmälläkin selviää jos osaa käyttää rahansa järkevästi, mulle ei koskaan siunaantunut sellaista lahjaa :D

   Me löydettiin meiän kämppä Gumtree sivuston kautta yksityiseltä. Voisin kuvitella, että yksityiseltä voi olla haastavaa saada "ulkomaalaisena" kämppää. Tarkasti syynäsivät poikaystäväni luottotiedot ja soittivat pomolle että saako palkkaa sen ja sen verran kuin ilmoitti. Tämä oli ehdoton vaatimus kämpän saamiselle. Mun nimeä ei muuten voitu edes laittaa vuokrasopimukseen, koska mulla ei ole vielä luottotietoja täällä englannissa :D. Toki varmaan käytännöt vaihtelee. Itse olen ollut onnellisessa asemassa, koska en ole joutunut/voinut ottaa mihinkään näihin käytännön muuttojärjestelyihin juuri osaa. En ehkä ole myöskään paras neuvomaan näissä asioissa tämän takia. Muita nettisivuja, joista kateltiin kämppiä oli mm. Zoopla ja Rightmove. Gumteen kanssa kannattaa olla tarkka, koska siellä voi tulla huijatuksi. Välitysfirmat haluavat tietysti myös oman osuutensa välittämisestä, mut ei kai nyt hirveistä summistä puhuta kuitenkaan.

   Olen myös siinä mielessä onnekas, että poikaystävä on ollut kokoajan töissä ja hoitanut suurimmat kulut, kun alan tienaamaan niin laitetaan toki laskut puoliksi. Säästöjä mulla oli tänne tullessa parisen tonnia, sit tuli toki kiva lopputili ja veronpalautuksia, mutta kyl täällä tuntuu tehokkaasti rahat hulppenevan vaikka ei hirveesti oo tullut shoppailtua yms. Joukkoliikenne on yllättävän kallista, varsinkin kun asutaan zone 3 alueella. Palkkaan saa myös muuten Lontoo-lisän jos sairaala sijaitsee tietyllä alueella ja tämä on 4000-6000£ vuodessa peruspalkan päälle että aika kiva!

   Ennen vanhaan firmat välittivät tänne suomalaisia hoitajia ja hoitivat käytännön järjestelyt hyvin pitkälle, mutta valitettavasti niiden bisnes on nyt arabimaissa ja välittävät käsittääkseni vain tietyille erikoisaloille kuten vastasyntyneiden teholle ja leikkuriin ja noista pitää tietysti olla kokemusta. Toki voit olla proco:n toimistolle yhteydessä ja kysyä olisiko niillä tarjota mitään? Onko sulla mielessä mitään tiettyä paikkaa mihin haluisit hakeutua?

   Tulipas pitkä teksti vaikka kiva tätä oli kirjoitella :) Suomi-brittiseura (tai joku vastaaman niminen) pitää muuten aktiivista keskustelufoorumia ja sieltä saa varmaan kanssa paljon käytännön neuvoja. Hoitajat.net sivulla kansainväliset asiat osiossa on monta keskusteluketjua muutosta ja rekisteröinnistä, kantsii käydä lukasemassa (voi lukea ilman että täytyy rekisteröityä sivulle).

   Ihan helppo prosessi tänne muutto ei varmasti ole kaikkine säätöineen, mutta on kyllä kiva paikka asua ja laajentaa maailmankatsomusta, eli kannattaa pitää hyvänä vaihtoehtona jos ulkomaille muutto kiinnostaa. Suosittelen lämpimästi :)

   Poista
  4. ps. Apua mitä kirjotusvirheitä, sori niistä ;-)!

   Poista
 8. Ihana Anna! :)
  Kiitos todella paljon vastauksestasi, tämä auttaa jo paljon!!!
  Muutto ulkomaille tuntuu todella "hankalalta", tässä sitä on jo himottu noin 5 vuotta uskaltamatta tehdä asialle mitään. Kaikki järjestelyt aiheuttavat päänvaivaa ja usein tuntuu siltä että ei jaksaisi aloittaa kauheeta paperisotaa ja hypätä tuntemattomaan.. mutta toisaalta tuntuu että todella kaipaan sitä. Hankalimpana tietenkin on työn saaminen ja asunnon löytäminen täältä päin, mutta niin kai se on tehtävä :)
  Tilaan nyt alkuun tuon hakupaketin NMC:ltä ja pistän paperisodan alkuun. Jos vaikka edes jommallakummalla meistä olisi työ kun lähdemme Lontooseen, ja toinen voi sitten etsiä työtä paikan päällä. Skype haastatteluja eivät varmaan sairaanhoitajien kanssa tee vaan on tultava sinne paikan päälle haastatteluihin?

  Asumme tällä hetkellä melko kalliisti :( , Helsingissä vuokra noin 1200€ . Tuntuu kuitenkin huimaavan suurelta tuo 1500€ kuussa, mutta onhan toisaalta palkka siellä hieman parempi, eikö vain? Mainitsit tuosta Lontoo lisästä mikä tietysti on suuri bonus, millä alueella tulee silloin asua? Osaatko sanoa sairaanhoitajan vuosituloista siellä, kun olet jo työtä ehtinyt hakea, millaista palkkaa he tarjoavat? Onko sielläkin peruspalkka niin kuin täällä vai pystyykö palkasta neuvottelemaan? Anteeksi tietämättömyyteni :)

  Olen tällä hetkellä töissä leikkurissa joten uskon että sillä kokemuksella jotain töitä löytäisikin, mutta minulla ei olisi mitään sitä vastaan jos en pääsisi heti leikkuriin töihin. Kiinnostavia töitä varmasti sieltä löytyykin!
  Luin läpi kokemuksistasi työhaastattelusta ja uskon että tuo aika oli stressaavaa, mutta hienoa että vihdoin sait uuden työn :) Onnea vielä siitä!

  Jään seuraamaan blogiasi ja toivottavasti tulee jotain tekstiä sitten kun työt on päässyt alkuun ja millaista on sopeutua siellä työskentelyyn. Kysyn varmaan uudestaan vielä jotain jos jokin mietityttää! On hienoa kun pystyy keskustelemaan jonkun kanssa joka itsekkin vastikään on muuttanut Lontooseen, joten kokemuksesi ei niin sanotusti ole "vanhentuneita", ja mukavaa kun on sama ammattikin kyseessä niin tilanteeseen pystyy sitten samaistua! Milloin uusi työsi nyt sitten alkaakaan?

  Mukavaa viikon jatkoa! :)
  Toivottaa,
  Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Sh: tulot (band 5) ilmoitetaan aina vuosituloina mikä vähän hämmentää, peruspalkka about 30 000 euron hujakoilla (sisältäen lontoolisän), tohon siis vielä lisät päälle. En oo viel perillä miten lisiä maksetaan mut eiköhän se pian selviä. Suomessa paiskin paljon viikonloppuja ja öitä ja ae näkyi kivasti palkassa, toivottavati täälläkin! Palkka myös nousee joka vuosi ja etenemismahdollisuudet on hyvät, palkkaluokkia kun on useita. Tää on kyl hieno juttu, suomessa kun "jysähtää" siihen yhteen palkkaluokkaan tai ainakin erot tosi pieniä. Hussilla joutuu kait paiskia sen 10 vuotta et saa ekan 100€ korotuksen kun täällä sen saa joka vuosi käsittääkseni.

   Ymmärtääkseni hoitajien palkkakehitys täällä ei oo kuitenkaan ihan pysynyt maailmanmenossa mukana ja kun ottaa huomioon korkeat asuinkustannukset yms niin ei täällä varmaan hirveesti "rikastumaan" pääse.

   Leikkurikokemusta kyllä arvostetaan täällä, saat aivan varmasti halutessasi työpaikan näppärästi. Kantsii käydä kurkkaa esim NHS jobs sivuilta millasia paikkoja on tarjolla ja niitä kyllä riittää joka erikoisalalta.

   Tosta lontoo-lisä jutusta vielä, mullekkaan ei oo ihan selvää mitkä kaikki sairaalat sitä maksaa (ei siis vaikuta missä asuu ite) ja työpaikkailmoituksissa se ainakin ilmoitetaan. Tähän mennessä kaikki lontoon sairaalat on sitä tarjonnut (mitä oon kattonu).

   Skype haastatteluista en oo täällä kuullut (hoitoalalla), tällä hetkellä on suosiossa moniosaiset haastattelut joihin kuuluu ainakin laskuja ja potilastapauksia ja joissain sairaaloissa niitä kuumottavia ryhmätilanteita. Joku yksityinen sairaala tosin vois varmaan vaikka järjestääkkin haastattelun skypellä, kannattaa ehdottomasti tsiigailla/kysellä! En usko et se kämpän hommaaminenkaan mikään mahdoton juttu on mut tosissaan ruhtinaallisiin takuuvuokriin kannattaa varautua.

   Kirjoitan varmasti paljon täällä blogissa sairaalassa työskentelystä yms kultturishokeista kunhan pääsen kunnolla vauhtiin :) Sain tänään varsinaisen "paketin" s-postilla ja monen monta lomaketta täytettäväksi ja eri paikkoihin toimitettaviksi. sairaala teettää vielä vaikka mitä background tsekkauksia koulutuksen, rikosrekisterin yms osalta joten veikkaan että joskus helmikuun lopussa pääsen vasta aloittamaan. On tosi tiukat säännöt noitten juttuen suhteen, täälläkin kun on heilunut jos jonkinmoista väärillä tutkintopaperilla/henkilöllisyydellä esiintynyttä huijari lääkäriä/hoitajaa saaden järkkyä jälkeä aikaseks...

   Kaikkea hyvää sinne ja let me know jos voin auttaa jatkossa jotenkin :-) Kannattaa myös lukea muiden mua kokeneempien Lontoo bloggareitten blogeja ja saada hyviä vinkkejä.

   Poista
 9. Mikä muuten asuinalueenne nimi on? Näytti niin mukavalta kuvat siellä teihän kulmilla :)

  Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asutaan Southwest Lontoossa Balhamissa. Kiva ja suht kohtuuhintainen paikka, sekä juna että tube kulkee täältä mikä tekee liikkumisesta näppärää. Ainii ja jos sul on älypuhelin nii lataa london tube map, sitä on kiva tsiigailla ja katella eri reittejä (varsinkin sit kun alkaa hahmottuu mihin haluisitte muuttaa).

   Poista
 10. Hei onnittelut tuhannesti tyopaikan johdosta! Kuvittelin itekkin aluksi ettei toita omalla haastattelulla irtoo, mutta onneks toisin kavi! :) ma en onneksi joutunut yhta kauheeta haastattelua kaymaan lapi! Mutta tosiaan, hieno homma, onnea viela kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jenny! Kai meillä suomalaisilla hoitajilla on sit vaan niin hyvä maine tai jotain ku irtoo duunia niin helposti ;-) Huomenna saan toivottavasti tietää mikä se osasto nyt olikaan mihin pääsin! Miten sulla menee siellä, ootko jo kuin kala vedessä? Maksetaanko siellä muuten lisiä miten, saaks esim sunnuntaista tuplat niinku suomessa? Mulla on nää jutut viel ihan pimennossa...

   Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)