Sivut

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Aloituspäivä tiedossa (ja pohdintaa pukukoodeista)!

Kannatti vähän nurista... Heti alkoi meinaa tapahtua! Eilen sähköpostiin kilahti työsopimus ja taas yllättäen iso kasa lomakkeita täytettäviksi (lähinnä ihan samoja asioita kysytään mitä aiemmin). Mitä ihmettä päivässä tapahtui kun vielä maanantaina se HR tyyppi (joka kuulosti kyllä olevan aika pihalla) sano et viikko pari menee vielä ainakin!? No siis hyvä vaan näin! Health check tuli takaisin ilmoittaen, että olen valmis töihin, mutta tarvitsen update rokotusten osalta. Ilmeisesti tubipiikkiä tulossa siis, en keksi mitä muutakaan. (Olen kyllä saanut sen babynä, mutta täällä kaikki saavat vielä vahvistusrokotteen, suomessa koko piikki taas ei kuulu enää kuin riskiryhmille). 

Introduction day (tännä tiukkaa ohjelmaa) on tiedossa vajaa parin viikon päähän. Starting date oli merkattu myös samaksi päiväksi joten tod näk seuraava päivänä jo osastolle, ellei ole lisää koulutuksia heti tulossa (sain jo listan koulutuksista jotka lähiaikoina edessä). Mua kehoitettiin ottamaan viikkoa ennen alotuspäivää yhteyttä omaan line manageriin, mutta nimeä tai puhelinnumeroa ei annettu. Eiköhän se jonkun puhelinvaihteen kautta selviä... Olis vaan kiva että edes tollaset asiat olis selkeästi kerrottu. 

Taas pyydettiin roudaamaan ekana päivänä mukaan mukaan kaikki mahdolliset tutkintatodistukset (kertaalleen jo kopioitu), henkkarit, laskut ja todisteet, että kuuluu rekisteriin. Pyydettiin näyttämään NMC pin cardia (mitä ei edes anneta enää), näkeehän ne rekisteristä että kuulun siihen ja varmasti luotettavin tapa! Noi lomakkeet vaan jaksaa huvittaa, taas vähintään kolmannen kerran kysytään oletko homo vai mikä, mitä rotua edustat ja mihin uskot (ei ole tietenkään pakko vastata)... Ymmärrän että on ihan hyvä kysyä tollasta tietoa tilastointeihin, mutta miksi ihan joka mutkassa!? 

Työvaatteet tai siis uniformu (vihaan jo koko sanaa) on yksi murheen kryyni... Tilauslomake jonka sain on ihan erilainen kun itse lafkan nettisivut, josta löytyy tunikoita eri mittaisille. Vaatteet muuten näköjään suositellaan tilaamaan 4 viikkoa etuajassa, mutta mun pitäs olla jo 2 viikon päästä hommissa! Apua! En tullut vaateasiaa aiemmin juuri ajatelleeksi, eiks tosta nyt sit olis voinut jo aikaisemmin infota. Tiedän etten omista mitään unelmakroppaa, mutta huhhuh minkä mallisia noi suorat housut on ainakin näille mitoille!!! Hirvee stressi myös miltä valaalta sitä tulee näyttämään tossa vaaleansinisessä (yök!) tyköistuvassa jakkutunikassa! Noi on todellakin suunniteltu pitkille ja hoikille!
Olis edes vähän tummempi väri niin ei näy heti jos vaikka vähän kahvia lorahtaa päälle (mikä on mulle hyvinkin tyypillistä). Mun käsityksen mukaan vaatteet on myös itse pestävä ja silitettävä, niitä saa 4 paria! Kiva sit raahata kotiin omaan pesukoneeseen niitä vaatteita (ja aina pitää olla varavaatteet töissä mukana) jos vaikka joku laattaa päälle, askites dreeniä poistaessa roiskuu nesteitä tai kestokatetrista tirskahtaa pissaa... Nimimerkillä kokemusta on.

Kiukuttelin eilen illalla Mr Londonille tätä brittien sairaaloiden pukukooditusta ja taisinpa verrata sitä jopa hindujen kastijärjestelmään! Tuntuu myös, että kaikki mahdollinen persoonallisuus halutaan karsia täällä pois, ei saa olla juuri meikkiä tai esimerkiksi punaisia nappikorviksia jos sellaiset tekisi mieli laittaa. Tai mitään muutakaan huomiota herättävää. Tietenkään. Tää esimerkki ei ole NHS sairaalasta, mutta eräässäkin paikassa täällä hoitajalta pyydettiin ottamaan päästä pinni missä oli pieni rusetti! Lyhyttäkään kaulaketjua ei saa olla kaulassa, mutta onneksi se yksi SORMUS (yksinkertainen wedding band) on kuitenkin sallittu sormessa! How crazy is that??? Varmaankin että hoitaja voi näyttää potilaille ettei ole mikään hutsu vaan ihan kunniallinen tapaus tai että potilaat ei ala vokottelemaan varattua hoitsua!? Eikähän se oli aika monin tutkimuksin osoitettu että nimenomaan siellä sormuksen alla muhii kaikki mahdolliset bakteerit... Joku sanoi aika osuvasti, että täällä hoitajan tehtävänä on yrittää miellyttää kaikkia, mahdotontahan se on. 

Ikävä tulee meikun kuminauhavyötäröisiä resorihousuja, jotka oli aina sopivan mittaiset tällaiselle pätkälle ja helposti päälle vetäistäviä v-kaula-aukkopaitoja. Ja työkengät... Kaukana ovat ne ajat "mitä värikkäämmät/persoonallisemmat sen parempi". Nyt täytyy hankkia mustat nahkaiset/nahkan tapaiset umpikärkiset ja umpikantapää kengät. Jossain ohjeessa luki että pitää olla nimenomaan muovipohja ettei häiritse potilaita... Eikö sitä kuitenkin olla töissä huolehtimassa niistä potilaista ja tuskin nyt kukaan muutenkaan tahallaan kolistelee missään puukengissä, yövuoroissa nyt tietysti tulee automaattisesti hiippailtua mahdollisimman hiljaa... "Anteeksi Sir, olen vain hoitajana täällä ja yritän mahdollisimman hyvin sulautua seinän väreihin, olla herättämättä huomiota ja liikkua mahdollisimman äänettömästi, mutta tietysti olen salamana paikalla kun kutsut minua"! Kas kun ei muuten ole enää hilkkaa käytössä, siitä mä kyllä itseasiassa tykkäisin :-) 

Sori tää postauksen negatiivinen sävy, olen tietenkin ikionnellinen töiden aloittamisen suhteen! Olen vaan vähän tällainen kapinallinen luonne tietyissä asioissa, you know ;-). Suomessa kun sai olla tällasten juttujen kanssa aikalailla pellossa, jos joskus teki mieli laittaa huulipunaa tai huivi päähän töihin niin se oli ihan ok (saattoipa joku potilaskin joskus kehua että onpas piristävää) tai vaihtaa työasu housupuvusta mekkoon kesken kuumaa kesäpäivää tai joskus jopa hiljaisessa vuorossa väsätä työkavereiden kanssa toisillemme kampauksia... Ei sinne sairaalaan tietysti ole tarjoitus mennä esittäytymään, mut onhan tollaset jutut joskus ihan piristäviä (jopa niistä potilaista). Lähinnä se, että kaikki edellä mainittu on kiellettyä aiheuttaa ketutusta. Koulupukujen keskellä kasvaneelle britille tossa täkäläisessä sairaalamaailmassa ei varmastikkaan ole mitään jäykkää ja ihmeellistä. Eiköhän sitä kaikkeen kuitenkin totu ja eipähän mene ainakaan aamuisin aikaa tälläytymiseen. Mitä karumpi sen parempi! 

Lisäys: Vaateiden toimittamiseen ilmoitettiin menevän jopa 4-6 viikkoa (tilasin muuten nyt yhden mekonkin sitten). Mun puolesta tilauksessa saa mennä vaikka puol vuotta, koska saan käyttää siihen asti scrubseja eli niitä kivoja asuja, jes! 

5 kommenttia:

 1. Huhh, kyllä mäkin kitisisin tuollaisesta uniformusta! Ei millään tapaa imarteleva tai käytännöllinen. Meillä on mun aussisairaalassa yllättävän kiva uniform, tummansiniset siistit reisitaskuhousut ja v-aukkonen paita ja kauluksessa sit värikoodit, onko registered, enrolled, enrolled with advanced skills, clinical, clinical specialist jne nurse.. :O asun saa pestä sairaalan laskuun meidän pesulassa, tai sit kotona. Ja leikkurissa jne me saadaan sitten sairaalan scrubsit joka tapauksessa, siniset nekin. Eikä työkenkien väriinkään oo puututtu, kunhan on siistit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin kade :D Tummansininen olis kyllä kiva ja fiksu veto noi värikoodit kauluksessa! Täälläkin tietysti leikkurissa scrubsit, on tää vaan niin tärkee juttu mulle että ehkä pitää hakeutua leikkuriin sit töihin tulevaisuudessa, haha!

   Poista
 2. Meilla on ihan kivat asut, semmoset tummansiniset scrubsit, vaha paksummat vaan. Meilla CSW on tommoset melkee samanlaiset asut mita sulla tulee olemaan! Mutta kiva etta aloituspaivan sait! Siita se arki lahtee rullaamaan, kohta jo lomaa suunnittelet ja kaipailet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäreilua, miks mä en saa kans tummansinistä!! ;-) Onneks saan scrubsit ees alus, kuinkahan pitkään niitä voi pitää enneku saa jonku huomautuksen... Ihanaa et tää piinallinen odotus alkaa olla lopussa, seuraava loma sitten toivottavasti juhannuksena :-)

   Poista
 3. Meilla on ihan kivat asut, semmoset tummansiniset scrubsit, vaha paksummat vaan. Meilla CSW on tommoset melkee samanlaiset asut mita sulla tulee olemaan! Mutta kiva etta aloituspaivan sait! Siita se arki lahtee rullaamaan, kohta jo lomaa suunnittelet ja kaipailet! :)

  VastaaPoista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)