Sivut

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Eastbourne and Beachy Head

Oltettiin viikonloppuna nokka kohti Brightonia ja Eastbournea. Matkalla on pakko aina pysähtyä Beachy Headiin ihailemaan upeita merimaisemia ja jylhiä "itsemurhakallioita". Kyseessä on Britannian korkeimmat liitukivijyrkänteet, korkeimmillaan pudotusta on 162 metriä mereen. Beachy Headiin pääsee Eastbournesta noin 10 minuutissa bussilla, Brigtonista on taas matkaa vähän enemmän, noin tunnin verran.
Eastbourne on kuin Brigton minikoossa ja paljon rauhallisempi, hotellihuoneen saa myös paljon halvemmalla. Katukuvassa näkyy enemmän eläkeläisiä kuin kiljuvia kielikurssilaisia, joita taas Brigtonissa riittää. Mr London vertasi jopa Eastbournea Nizzan rannikkoon. Me ollaan jo 3 kertaa yövytty samassa Eastbourne Center hotellissa rannalla aivan Eastbourne Pierin vieressä (hotelli näyttää ulkoa vähän rupuiselta, mutta tosi siisti sisältä ja kivat huoneet). Lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta on tosi kivoja ruokapaikkoja ja rannalla on Eastbourne stage missä soittaa livebändit. Rantakatu on valaistu illalla näteillä valoilla eli ihanan siirappisen romanttista tunnelmaa tarjolla.  Beachy Headiin voi muuten myös kävellä rannalta/hotellilta käsin kuvassa olevaa rinnettä ylös (jos on hyvässä kunnossa). Eräs hoitaja mun töistä käy säännöllisesti reippailemassa ton rinteen ylös.
 Beachy Head on ollut jo 1600-luvulta lähtien suosittu itsemurhapaikka, aikoinaan ihmisiä on hyppinyt alas niin paljon että paikalla on päivystänyt jopa pastori ja jyrkänteen huipun tuntumaan on pystytetty puhelinkoppi, josta voi ottaa yhteyden tukilinjoille. Itsemurhapartiot myös kiertävät niemeä säännöllisesti ja heidät voidaan soittaa paikalle 24/7. Vuonna 2006 "vain" seitsemän tiedetään kuolleen Beachy Headissä. Rinteiltä löytyy useita muistopenkkejä ja ristejä, niitä katsellessa tulee kylmät väreet. Mr London oli ihan kauhuissaan jos menin lähellekkään jyrkänteen reunoja ja talutti mua lopulta käsilaukun hihnasta kuin koiraa. Mä kun olisin halunnut kurkkia alas rotkoon jokaisesta mahdollisesta paikasta. Joku oli vähän nössömpi. Alla olevassa kuvassa on merkattu ristillä jonkun hyppypaikka. Mikähän lie ajoi noin traagiseen tekoon?
Mukaan kannattaa pakata evästä ja hyvät kävelykengät. Tuulenpuuskat ovat myös aika voimakkaita. Kallioita voi kävellä useamman kilometriä ja välillä voi puikahtaa alas rannalle. Me oltiin laiskoja ja ajeltiin autolla kaikille parhaille fiilistelymestoille. Ravintola ja kahvila löytyy myös matkan varrelta.
                            .
Joku ystävällinen sielu tarjoutui ottamaan meistä yhteiskuvan. Vähän laadukkaampi otos kun mun yhdellä kädellä napsitut selfiet ;-)

2 kommenttia:

 1. Höhlä, yritin jo eilen kommentoida mutta mun iPad ei antanut kirjottaa tekstikenttään mitään!

  Mutta on kyllä upeat maisemat :) Itsemurhakalliot pikkusen creepyt, mutta silti. :D Harmittaa kyllä kun on brittimatkailu jäänyt niin vähälle, pitäis koittaa nähdä enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Eastbournea kyllä lämpimästi! Sä kun oot tollanen urheilujatyyppi niin huitasisit ton rinteenkin ylös varmaan ihan hujauksessa :-) Meidän traditio on ajaa ansin päiväksi Brightonin hulinaan ja sitten illalla Eastbournen rauhaan, toimii :) Tonne Easrbourne centeriin on muuten välillä 2 yötä 99 puntaa diilejä Amazon.comissa!

   Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)