Sivut

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kesäloma takana ja paluu arkeen

Kaksi viikkoa hurahti tosi nopeasti ja nyt ollaan takaisin UK:ssa, tänään paluu arkeen ja yövuoroon. Onneksi mulla on vaan kolme yötä ja sitten viikonloppu vapaa mikä on harvinaista herkkua tässä duunissa. Vaikka oli mahtavaa käydä Suomessa ja ihanaa nähdä kaikkia ihmisiä niin on se kiva olla takaisin kotona ja Lontoo tuntuu nyt todellakin kodilta. Alla lentokoneesta napattu kuva ja sattumalta ihan läheltä "anoppilaa". 
Juhannuksena jäädyttiin mökillä, yleensä en arastele kylmässäkään vedessä uintia mutta mökkirannan vesi oli niin järkyttävän kylmää, että kerran vain pystyin kastautumaan, siitäkin aiheutui hillitön hengenahdistus ja jalat suorastaan halvaantui kylmyydestä. Kauheaa miten sitä on tullutkaan vanhaksi ja vaivaiseksi! Muista elävästi miten biologian opettaja opetti yläasteella, että kolmenkympin jälkeen ihmisen kroppa alkaa mennä alamäkeä, vaikka ei kolmeakymppiä ole vielä pariin vuoteen täynnä niin merkit alkaa olla jo ilmassa! Mökillä on kyllä aina mukavaa anyway ja vedettiin joka päivä ihan hillittömät grilliruokaöverit. Saunassa tuli sentään lämmin! 
Kotona odotti myös odotettu ihanan läski kirje lähisairaalasta, kaikki lippulaput tuli siis täytetäväksi uutta duunia varten. Eilen täytin valehtelematta toistakymmentä lomaketta ja kohta lähdössä HR tapaamiseen, jossa taas kaasulaskuin ja pankkitosittein täytyy taas todistaa henkilöllisyys (toki se passikin pitää olla). Vielä edessä rikostaustacheck ja terveystarkastus. Terveystarkastuslomake oli todella yksityiskohtainen ja näyttää siltä, että haluavat laajempia verikokeita mm. vihurirokon varalta, no pian se selviää. Alla kuva mun eilisestä työpajasta.
On kyllä niin paljon parempi fiilis jo pelkästään tän uuden sairaalan HR toimiston suhteen, mulla on nyt jopa oma nimetty HR virkailija, jolle on suora numero ja saa ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Nykyisessä duunissa homma ei todellakaan ollu hanskassa ja työ hoidettiin vuokrafirman kautta. Kissojen ja koirien kanssa sai kaivaa niitä HR ihmisiä kiinni/kaivaa tietoa ja sit paljastu et niitä lippulappuja oli hukassa ja mun alotuspäivähän viivästy lopulta melkein kuukaudella! Myös mun verotushommat sössittiin ja palkkaa söi ekat 4 kk "hätäveroprosentti" kun eivät tajunneet laittaa koodia oikein, vaikka monessa eri lapussa ilmaisin verotietoni ja sillä perusteella olis pitäny mennä oikein. Onneks yhellä puhelinsoitolla sain asian hoidettua ja viikossa tuli ihan mukava shekki jossa saan takaisin ylimääräiset verot, 10 000 puntaa kun saa tienata verottomasti. Uusi ja oikea verotuskoodi on muuten 1000L. Meidän suomalaiset sairaanhoitajat englannissa facebook ryhmässä käytiin aiheesta keskustelua ja ilmeisesti nää verokoodit ryssitään herkästi, joten kannattaa olla tarkkana!

Edessä on perehdytys itse sairaalaan ja sen tapoihin, kaikki potilaan moving and handling sekä infection control koulutukset käydään myös läpi uusiksi. Lisäksi lääkeluvat tulee suorittaa uudelleen, eivät kiusallaan edes anna minkäänlaisia todistuksia nykyisestä sairaalasta! Nykyisen sairaalan lääketentit oli kuulemma Lontoon vaativimmat, joten en ole tulevista tenteistä kovinkaan huolissani. Työtunnit tulee olemaan tismalleen samat (7.30-8), tosin joka toinen viikonloppu on luvattu edes puolikas vapaa eikä yövuoron loppumista seuraavana päivänä ole pitkää päivää (olivat järkyttyneitä työhaastattelussa kun kuulivat mun nykyisen paikan menettelystä). 

En ole vielä saanut tilaisuutta jättää noticea ja mullahan on se hillittömän pitkä 6 viikon irtisanomisaika, aikaisintaan siis elokuun lopussa kohti uusia haasteita. En todellakaan malta odottaa että pääsen aloittamaan uudessa duunissa ja puhtaalta pöydältä! Tavallaan kiva että pari ekaa viikkoa tulee taas olemaan lähinnä perehdytysluennoilla istumista, päivät loppuu aikasin ja viikonloput vapaat. Helppoa rahaa ja pehmeä lasku uuteen aloitukseen. Sounds good to me! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)