Sivut

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Sisustusajatuksia

En ole valitettavasti koskaan oikein omistanut minkäänlaista "sisustussilmää" tai hahmottamiskykyä mikä näyttää hyvältä minkäkin sävyn kanssa. Sisustus-blogien ja lehtien selailu saa minut lähinnä ahdistuneeksi (vaikka niitä ihailenkin) jos niistä pitäisi poimia ja soveltaa jotain ideoita. Siihen sisustussuunnittelijaan ei tässä sentään ole varaa (damn!), joten kalustamattoman kämpän vastaanottaminen tuntuu aika hurjalta, varsinkaan kun en voi raahata Suomesta niitä "tuttuja ja turvallisia" mööbeleitä ;-). Tavallaan on kyllä ihana aloittaa ihan puhtaalta pöydältä. Jos muuttaisin Suomessa kämpästä toiseen niin ilme tuskin muuttuisi ja samat rojut kulkisivat mukana!

Tarvitaan uuteen kämppään tärkeysjärjestyksessä
- sänky (tai edes patja)
- sohva
- ruokapöytä

Seuraavalla levelillä
- sohvapöytä
- tv-taso
- joku lipasto makuuhuoneeseen

Onneksi sellaiset mukavuudet kuin jääkaappi ja pesukone tulee kämpän mukana. Eikä muuten ole sitä pelkäämääni kaasuhellaa vaan oikeen moderni induktioliesi :D! Ihanaa! Eikä tarvii enää pelätä että räjäytän koko korttelin.

Olohuoneessa varsin dominoiva elementti on tuo takka, jossa on sirot kukkakaakelikuviot. Seinän syvennöksiin on rakennettu kirjahyllyt molemmin puolin olohuonetta eli niitäkään ei tarvitse erikseen hommata. Mukana tulee myös tummanlila kattokruunu. Kuvan verhot tulee mukana ja makkarissa on lisäksi myös pimennysverhot.

Kuten kuvasta näkyy, takan takana oleva seinä on vaaleanpunainen ja mietin josko tämä romanttishenkinen sohva uppoaisi kuvaan? Jotenkin vaan ihastuin tähän sohvaan (enkä lannistunut vaikka työkaveri totesi että ihan kauhea, toinen taas tykkäsi ja kannusti olemaan rohkea sisustamisessa). Hinta tuossa mallissa taisi olla £700 paikkeilla. Joku perus valkoinen tietty menee aina, mutta mitäs sitten kun se punkkulasi heilahtaa ;-) Tavallaan kiehtoo vetää tää homma vähän överiksi, kukkia, pitsiä ja sylin täydeltä romantiikkaa! Tähän Ikean Ektorp sohvaan saa siis vaihdettua myös päällysteet jos noi kukkakuviot alkaa tympimään.


Olen katsellut lähinnä divaani-malllisia ja 3 istuttavia sohvia. Vuodesohvan hankkiminen käynyt myös mielessä, mutta mites mukavuuspuoli? Vieraiden majoittaminen on kyllä mietityttänyt ja olisi kiva että hekin saisivat nukkua yönsä mukavasti... Tätä kukkakuosillista olisi myös sofa-bed versiona. Ehkä sohvan kaveriksi sopisi arkkupöytä, sellaisen olen aina halunnut? Se menee sisustus/säilytyselementtinä varmasti myöhemminkin. Hinnat näille ihanuuksille on... aikamoisia.
Sitten se ruokapöytä, tässä perus ikean 4-hengen pöytäryhmä muistaakseni £90. Vähän kyllä erivärinen kirsikkapuisen lattian kanssa mutta näyttääköhän se pahalta... Olis kyllä kiva etsiä jotain vähän uniikimpaa (mulla oli tää sama pöytäryhmä vanhassa kämpässä), mutta tosiaan ehdoton vaatimus on että pöytä tulee osissa (ovi on niin sairaan kapea) ja tosiaan se olisi kiva saada aika ripeästi. Hyviä vinkkejä brittiläisistä huonekaluliikkeistä otetaan kyllä vastaan ;-)
Sitten se sänky. Ikean valikoimasta tämä sänky oli mieleisin. Onneks ollaan kaikessa aika samoilla linjoilla Mr Londonin kanssa, että ei oo tarvinnut ainakaan toistaiseksi kinata mistään :D
 

Listaan tässä vielä meiän asuinkustannuksia Lontoon malliin

- Vuokra £1196 kk
- House tax (tulee briteissä aina vuokran päälle) £65 kk
- Sähkö £65 kk
- vesi £25 kk

Yhteiskustannus asumiseen siis £1346 kuukaudessa eli euroissa noin 1564€.
Landloard haluaa lisäksi 10 viikon vuokran takuuksi.

Kuulostaa kieltämättä vähän hurjalta Suomen hintoihin verrattuna, mutta alan pikkuhiljaa tottumaan näihin "Lontoo hintoihin". Jos matkustaisi tunnin syrjään niin hinta putoaisi reilusti... mutta onhan se ihq asua Lontoossa, vaikka sitten köyhänä ;-) Eikä ihan tällaset maisematkaan oo ikkunasta.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa että löytyi kiva kämppä, ja vuokrakin vaikuttaa ihan kohtuulliselta Lontoo-vuokralta! Oon myös huomannu että ne jotkut kalustetut kämpät on kalustettu niin ällörumilla "kalusteilla" että kalustamaton on ihan hyvä vaihtoehto :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olin varautunu vielä vähän pahempaan vuokraan, varsinki luettuani sun "Voi vuokra sentään" postauksen :D Huomasin saman noita kämppiä katsoessa et löyty aikamoisia viritelmiä vaik pääosin oli ihan hyvällä maulla sisustettuja. Mut eipähän nyt tosissaan tarvii kattoo kenenkään ällöjä kalusteita ja vielä pelätä rikkovansa niitä!

      Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)