Sivut

maanantai 14. lokakuuta 2013

Ai miten ne työjutut

Joka päivä olen toiveikkaana odottanut, että postiluukusta kilahtaisi NMC:ltä kirje ja pääsisin allekirjoittamaan sen viimeisen declarationin sairaanhoitajan rekisteröintiä varten (tämän jälkeen lähettävät minulle sen kullankalliin PIN-numeron). Olen ollut kohta 2 kk tekemättä töitä ja vähän alkaa jo turhauttamaan ja kaipaamaan "tositoimia", vaikka täällä Lontoossa onkin ihana asustella. Tuli tosissaan rekisteröinnin suhteen takapakkia ja jouduin käännättämään vielä yhden paperin englanniksi kielenkääntäjällä ja sitten käytättämään sen suomessa maistraatissa, jotta sen kopioon sai notaarin leiman. Tai siis itsehän en tehnyt juuri mitään - kiitos vaan kovasti siskolle ja äitille vaivannäöstä! NMC:n toimistolla sanottiin aiemmin, että kaikki dokumentit ovat kunnossa -No eipä sit ollutkaan.

Laitoin hakupaperit siis sisään kesäkuun lopussa eli parin viikon päästä tulee 4 kk täyteen. Rahaa prosessiin on kulunut noin tähän mennessä noin 340e ja vielä £100 maksettavana. Täällä Englannissa jokaisen sairaanhoitajan tulee siis kuulua Nursing and Midwife Counciliin ja maksaa jäsenmaksua £100 vuodessa, jotta pysyy rekisterissä ja saa voi toimia sairaanhoitajana.

National insurence number tuli taas ennätysajassa, vain muutama päivä haastattelun jälkeen. Kävin Tooting Bec:issä "jobcenter" nimisessä paikassa haastattelussa ja homma oli ohi 10 minuutissa. Mukava intialaisaksenttinen nainen kyseli mm. oletko töissä/hakemassa töitä ja onko minulla säästöjä vai kuka elättää. Käytännössä virkailija täytti puolestani hakemuspaperit. Mukana piti olla passi ja council tax lasku, jossa näkyy oma nimi ja osoite. Olin valmistautunut pitkään selostukseen keskeneräisestä sairaanhoitajan rekisteröintiprosessista ja työllistymismahdollisuuksista, todistaamaan brittiläisen pankkitilin olemassaolon, kertomaan yksityiskohtaisesti miten tapasimme poikaystävän kanssa ja miksi päädyimme siihen että muutan Lontooseen (okei ei nyt ihan sentään) yms. mutta ihan turhaa, mihinkään kysymykseen ei odotettu (tai haluttu) vastattavan yli 2 sanalla. 

Tosin näitä kokemuksia on varmasti erilaisia. Haastattelu tapahtui isossa avokonttorissa, jossa saattoi kuulla tahtomattaankin muiden keskusteluja. Vieressäni istui ilmeisesti afrikkalaistaustainen nuorimies, jolla ei ollut minkäänlaisia henkilöllisyyspapereita olemassa -hän vaikutti olevan aika pahassa pulassa. Oli muuten huvittavaa, että törmäsin kadulla tähän haastattelijaani parin päivän päästä ja jäin melkein suu auki tuijottamaan että mistä tunnen ton tyypin kun enhän mä tunne täältä vielä juuri ketään, hah hah.

Tässä meidän lähihuudeilla sijaitseva viehättävä Nightingale vanhainkoti. Vois olla yks aika potentiaalinen vaihtoehto työpaikaksi ja vaikuttaa ainakin nettisivujen perusteella laadukkaalta hoitokodilta, jossa hoidetaan eri kuntoisia asukkeja, dementiapotilaita ja tarjotaan palliatiivista hoitoa. Olen itseasiassa jo melkeen täyttänyt sinne vaadittavat hakupaperit.  


St Georges hospital, josta tein postauksen aiemmin on myös ollut kovasti tarkastelun alla. Tällä hetkellä sinne on mm. munuaisisastolle ja kirurgisille osastoille staff nursen paikkoja auki. Isoja sairaaloita täällä kyllä riittää! Lähempää Lontoo cityä löytyy esimerkiksi Guy's and St Thomas hospital joka vaikuttaa todella mielenkiintoiselta sairaalalta. 30 min junamatkan päässä sijaitsisi taas iso Kingstonin sairaala, joka houkuttaisi myös kovasti. Ollaan meinaa mietitty, että ehkä joskus tulevaisuudessa vuokrattaisiin/ostettaisiin Kingstonista kämppä. Saas nähdä mistä sitä sitten lopulta löytää itsensä töistä :-)

Huomenna paras kaverini saapuu Suomesta tänne viikoksi. Ihanaa saada tyttöseuraa! Mennään keskiviikkona kattomaan Ellie Gouldingia Hammersmith Apolloon ja kaikkea muutakin kivaa luvassa, can't wait! Lion King musikaali olisi kanssa toivelistalla, harmi vaan että sinne maksaa halvimmatkin liput about £50. Moneen muuhun musikaaliin näyttää olevan kaiken maailman diilejä ja alennuksia, mutta eipä tietenkään tähän superhottiin Leijonakuninkaaseen! Onks kellään Lontoolaisella/Lontoon matkalaisella muuten antaa musikaalivinkkejä? Mites esim. toi noitajuttu Wicked joka pyörii täällä jo kahdeksatta vuotta?

4 kommenttia:

 1. Mä kävin myös Tooting Becin job centressä hakemassa mun NI numberin, erittäin nopea prosessi! :)

  VastaaPoista
 2. Mulla kans kokemusta tooting becist ja Nopeasti homma toimi, vaikkakin alue vahan mua aluksi arvelutti :D
  Musikaaleissa itse haluisin kans kayda, mut en ole viela paassyt tutustumaan nettiselailuja enemman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei älä morkkaa siellä mun "melkeen" kotihoodeja ;-) Haha, joo onhan siellä vähän erilainen meininki kun mihin on tottunut :) Välillä bongaa kyl hyviä diilejä musikaaleihin, että kannattaa napata kun osuu joku hyvä kohdalle kohdalle (mut ei sieltä picadillyn puljuista!).

   Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)