Sivut

perjantai 31. tammikuuta 2014

Facebook-ryhmä suomalaisille sairaanhoitajille Englannissa

Sain eilen hetken mielijohteesta idean perustaa ryhmän suomalaisille sairaanhoitajille täällä Englannissa sekä siis tänne muuttaville. Suljettu ryhmä (kirjoitukset näkyvät jäsenille) löytyy siis facebookista hakusanoilla suomalaiset sairaanhoitajat Englannissa (paitsi että ei vielä löydy jostain kumman syystä). Tämän linkin pitäisi toimia tai siis https://www.facebook.com/groups/suomihoitsut/.

Facebookissa on muuten myös muita ryhmiä Englannissa asuville (ja tänne muuttaville) kuten Britanniansuomalaiset ja Finnish People Living in London. Liityin hetkellisesti myös South West Lontoon kotiäidit ryhmään täysin vahingossa, oli siinä muuten tutuilla ihmettelemistä jos bongasivat kyseisen tapahtuman (en tiedä näkyikö se facebook kavereille, ilmeisesti ei kun oli suljettu ryhmä), haha! 

Olen vasta viimepäivinä tajunnut miten upeita tällaiset ryhmät ovat, joku kun kysyy neuvoa tai apua niin heti on monipäinen joukko auttamassa ja ideoimassa :D Moni on näköjään löytänyt noiden kautta juuri niitä arvokkaita neuvoja, kämpän, huonekaluja tai vaikkapa pubiseuraa. Vaikka noissa suomalaisten ryhmissä on ollut jonkin verran keskustelua sairaanhoitajien jutuista, niin en viitti kuitenkaan kuormittaa niitä esimerkiksi pohtimalla minkälaiset NHS standardien mukaiset mustat työkengät sitä kannattaa hommata tai kysellä jotain tiettyä sairaalasanaa englanniksi. Sairaanhoitajien omaa ryhmää siis todellakin tarvitaan, vaikkapa juuri tällaisten juttujen yksityiskohtaiseen vatvomiseen ;-) Olen tästä ryhmästä jo aivan innoissani, vaikka meitä jäseniä on vasta kaksi! 

Pohdin myös ryhmän perustamani eettistä puolta, sairaanhoitajan arkaluontoisen työn takia kun joutuu tietysti miettimään vähän tarkemmin mitä kirjoittaa, jotta kaikki salassapitovelvollisuudet toteutuvat. Kaikki asianomaiset varmasti tietävät mitä ajan takaa...

Ryhmää voi käyttää verkostoitumiseen, tiedon, kokemusten ja vinkkien jakamiseen yms. Sekä tietysti auttaa uusia tulokkailta sairaanhoitajan rekisteröinnin ja työnhaun suhteen. Lämpimästi tervetuloa liittymään kohtalonsisaret ja veljet!

5 kommenttia:

 1. Mun mikään laite ei löydä kyseistä ryhmää... pystytkö kutsumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua! Pitäis kyl näkyä, täytyy stekkaa viel noi asetukset. Mä laitan sulle kutsun s-postiin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. En tajuu, tuol oli 3 eri vaihtoehtoo ryhmille, yks oli täysin julkinen ja yks täysin salainen (pääsee vaan kutsumalla) ja sit tää minkä valitsin, jossa kuka vaan näkee käyttäjät (ja käsittääkseni ryhmän olemassaolon) mutta ei kirjoituksia. Pitää yrittää viel säätää noita asetuksia, ei viittis kokonaan julkistakaan ryhmää tehä. Nyt hei loin jonku osotteen ryhmälle (en oo koskaan ollu mikään tekniikan ihmelapsi), kokeileppa vielä ja jos ei löydy niin laita mulle s.postia anna.rosa.cecilia(at)gmail.com

   Poista
 3. Täs viel linkki: https://www.facebook.com/groups/suomihoitsut/
  Toimiikohan toi?

  VastaaPoista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)