Sivut

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Perjantai kolmastoista ja työhaastattelu

Kuten epäilinkin niin tuli sitten kutsu työhaastatteluun, toivottavasti on onnea mukana vaikka päivä onkin huominen perjantai 13pvä! Mullahan olis ollu edellisenä päivänä yövuoro, mutta onneks sain sen vaihdettua niin että menen vasta tuolloin perjantaina yöhän. Haastattelu suoritetaan myös osastolla, joten tulee sekin nähtyä samalla. Kiva juttu on, että sairaalassa on ainakin yksi suomalainen tuttu naama :-) 

Eilen olin ekaa kertaa nurse in chargena eli osaston vastuuhoitajana. Mun band 5 pohjapalkalla ei pitäis tällasia hommia edes tehdä, onhan nurse in charge yleensä kokenut band 6. Nyt ymmärrän sen paineen mikä tossa pestissä on: kaikki lääkärit, farmaseutit, bedmanagerit yms kuumottelee ja puhelimessa kysytään aina ekana nurse in chargea jos on joku hankala tilanne/ongelma. Potilaat tuntevat tän hierarkian kanssa hyvin ja jos oma hoitaja ei miellytä niin nurse in charge pyydetään paikalle ratkomaan ongelma. Olin just vetämässä discharge kokousta käytävällä (kukaan muuten ei kertonut, että mun pitää tietää 21 potilaan kotiutusasiat ja vetää siitä spontaanisti kokous) potilastaulun edessä kun eräs potilas tuli sanomaan mun pomolle mua osoittaen että "this is the best sister in this ward cause she gives me the biggest dozes of morphin". Vähän kyllä huvitti :-)!

Kierrolla eräs lekuri kätteli paljain käsin VRE positiivista potilasta ja jatkoi matkaa suoraan toisen (puhtaan) potilaan huoneeseen!! Mun oli pakko puuttua ja käskin lääkärin takaisin käytävälle putsaamaan kätensä, aika pahaa mulkaisua muuten tuli. Sitten vielä ihmetellään sairaalabakteeriepidemioita ja piiskataan hoitajia, uskon että suurin osa tartunnoista on nimenomaan lääkäreiden vika! Mun kokemuksen mukaan lääkärien käsihygienia on aivan järkyttävässä jamassa ja he eivät osaa esimerkiksi lukea eristysohjeita tai välitä niistä. Kai se sitten on ajan tuhlausta heidän mielestään. Osaston seinillä olevat "It's ok to ask did you clean your hands" julisteet ovat todellakin hyvä kampanja ja suosittelen todellakin kysymään näin jos joutuu täällä sairaalaan! 

Jännä homma että nurse in chargena mun niskoille nakeltiin kaikenlaisia hommia, mitä muissa vuoroissa itse nurse in charge on taas nakellu mulle! Pitää vielä harjoitella tota auktoriteetti asennetta ja pysyä kovana: hoida ite! Tilanteet ja suunnitelmat muuttuvat tuolla hullun nopeasti, ensin ei ole yhtään kotiutusta ja sitten yks kaks viisi pitää kotiuttaa tunnin sisällä koska uudet odottavat jo päivähuoneessa. Siis aivan käsittämättömän stressaava paikka kaikenkaikkiaan! Vaikka tulen nyt toimeen suurimman osan kanssa työkavereista niin päätös senkun vain vahvistui ton vuoron jälkeen: This is not the place for me. 

Takaisin haastatteluaiheeseen... Päätin tällä kertaa yrittää olla panikoimatta ja valmistautua vähän rennommalla asenteella, osaanhan jo aavistaa mitä siinä mahdollisesti kysytään... Ja paskat, jännittää ihan hulluna!! Ei oo sit sitä jakkupukua edelleenkään hommattu, mut meinasin luottaa siistiin kesämekkoon, villatakkiin ja siisteihin mustiin korkokenkiin. Pitäkää peukkuja huomenna 11.30am brittiaikaan ja 1.30pm suomiaikaan ;-) Rekrytoija muuten soitti mulle tänää ja muutti mun haastatteluaikaa, koska haastateltavia on niin monta. Vain yksi pesti on myös jaossa, ei siis todellakaan mikään läpihuutojuttu! 
Kuvituksena on tällä kertaa naapurin ihana ja niin cuddly kissa nimeltään Ruby. 

7 kommenttia:

 1. Onnea haastatteluun!! Jos ei ekalla kerralla tärppää niin seuraavalla sitten! T:mh

  VastaaPoista
 2. Onnea haastatteluun Anna! :) Oot vaan oma ittes, kukaan ei jata nappaamatta noin loistavaa hoitsua! :) x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jenny!! Seuraavaks ku nähään niin voidaan toivottavasti kilistellä (taas) meiän molempien uusille duuneille :-) xx

   Poista
  2. Kilistellaan todellakin! :) Jesjes! :)

   Poista
 3. Peukkuja täältä haastatteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Jos olet sama joka lähetti mulle sen mailin niin kiitos tuhannesti tuestasi ja sori kun en ole saanut aikaiseksi vastata sulle, tuolla sähköpostissa se on luonnoksena. Ihanaa kesää sinne! X

   Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)