Sivut

torstai 10. heinäkuuta 2014

***tun HR

Hupsista, tulipas aika voimakas otsikko! Kerkesinkin jo kehumaan aiemmin kuinka mallikkaasti ja sutjakkaasti tän uuden sairaalan HR toimisto on hoitanut hommansa... Fail. Minulle kerrottiin, että suosituspaperit on lähetetty pomoille jo 25.6 täytettäväksi ja kun kävin HR tapaamisessa niin annettiin luottavainen kuva, että papereitani suorastaan kiirehditään ja olihan mulla oma se oma HR virkailijakin. I wish. 

Odottelin siis hyvissä fiiliksissä aloituspäivän ilmoittamista, mutta nykyisen pomon kanssa jutellessa kävi ilmi, että HR ei ole vielä edes lähettänyt mitään referense lomaketta täytettäväksi!!! Perkele! Mr London ei ollut lainkaan yllättynyt ja on aina kironnut tämän maan laiskaa ja ala-arvoista HR toimintaa, hänellä itsellään kesti 1/2 vuotta aloittaa uudessa duunissa kun jatkuvasti oli joku työsopimuslappu hukassa tai sitä ei lähetetty oikealle taholle ja sitten taas hukattiin. Raivostuttavaa ja niin epäorganisoitua toimintaa! So pissed.

Olin jo kirjoittanut irtisanomiseni ja tarkoitus oli jättää se niin, että mulle tulis pieni breikki elokuussa kun tullaan Suomeen, mutta pieleen meni suunnitelmat ja uuden duunin aloittaminen myöhästyy ainakin kuukaudella, onhan mulla 6 viikon irtisanomisaika. Ei olisi pitänyt olla liian optimistinen ja olisi pitänyt pommittaa jo aiemmin HR:ta että onhan ne paperit nyt varmasti lähetetty! Jotenkin vain oli sellainen kutina että tällä kertaa homma oli hanskassa. In my dreams.

Ajattelin jättää irtisanomisen tällä viikolla joka tapauksessa, mutta sitten sain kuulla että pomoni on tunnettu antamaan huonoja suosituksia ja hiekoittanut monen tuolta lähteneen sairaanhoitajan uran. Edelliseltä työnantajalta kun vaaditaan siis aina vähintäänkin tyydyttävät suositukset. Jään siis totaalisesti tyhjänpäälle, jos jätän irtisanomisen ennen uuden duunin varmistumista ja worst care scenario vetävät siis tän uuden duunin pois jos suositus ei olekkaan tarpeeksi hyvä. Kerroin tosin jo työhaastattelussa että olen hieman huolissani nykyisen työpaikan suosituksista ja 6 kuukauden aikana line manager (jolta suositus on saatava) on vaihtunut 2 kertaa. 

En muuten ole suinkaan ainoa joka on lähdössä, meitä aloitti 3 alkuvuodesta ja nyt me kaikki kolme (yllättäen valkoihoista) ollaan lähdössä pois tai yksi itseasiassa on jo lähtenyt. Hänen kohdalla tilanne kärjistyi niin pahaksi, että hän sai siirron toiselle osastolle päivän varoitusajalla, vaihtoehtona kun oli että hän ei olisi enää ikinä astut sairaalan ovesta sisään ja teki tämän hyvin selväksi. Hän meni rohkeasti ylimmän johdon juttusille avautumaan antaen murskapalautetta ja kertoi kaikki yksityiskohdat kuinka meille uusille huudetaan ja annetaan raskaimmat potilaat ja jätetään pulaan ja kuinka potilasturvallisuus on jatkuvasti uhattuna osaston olosuhteiden ja huonon johtamisen takia. Rohkea mimmi!

Olivat kuulemma järkyttyneitä kun "se mukava suomihoitajakin" on lähdössä. Mut kutsuttiin kanssa tapaamiseen antamaan palautetta osaston ja henkilökunnan toiminnasta, mutta meinaan taktisesti avata sanaisen arkkuni (ja voi miten paljon mulla onkaan sanottavaa!!) vasta kun tää uusi duuni on 100% ja nimi paperissa. Olen toki aiemminkin antanut palautetta, mutta en ihan suoraan ylimmälle johdolle asti. Pari viikkoa sitten tuolla aloitti uusi sairaanhoitaja, joka on kuulemma lähtenyt usein kotiin itkien mistä en valitettavasti ole yllättynyt. Kukaan ei ole siis ottanut mitään opikseen siitä että kaikki uudet lähtevät pois paskan kohtelun takia, ei vissiin sitten vaan kiinnosta. Ei olla oltu tämän todella sympaattisen tuntuisen hoitajan kanssa samaan aikaan vuoroissa, mutta nähty ohimennen vuoronvaihdoissa

Näen hänen silmistään sen saman epätoivon ja tuskan mitä kävin itse läpi ensimmäisinä viikkoina. Kun jätettiin yksin pulaan raskaiden potilaiden kanssa. Kun kukaan ei neuvonut tai auttanut. Kun ihmiset olivat ilkeitä ja töykeitä. Kun lähdin itkien töistä ja tunsin vastenmielisyyttä joka aamu töihin herätessä. Meinaan kyllä ottaa tämän tytön "puhutteluun" ennenkun lähden ja tehdä hänelle selväksi että hänessä ei todellakaan ole mitään vikaan vaan se vika on jossain ihan muualla! 

Olen omassa mielessäni nimennyt osaston 15 hoitajasta 6 bitchiä joista olisi hankkiuduttava eroon jotta asiat muuttuisivat. Valitettavasti nämä tyypit rakastavat sitä draamaa, vallanhimoa, toisten kyykyttämistä, huutoa ja tappelua mitä tuolla saa todistaa joka päivä. Pari viikkoa sitten kaksi naishoitajaa ottivat kunnon kissatappelun ja repivät toistensa hiuksia päästä! Mun liitto filippiiniläisten kanssa on onneksi pitänyt ja aina kun joku heistä on töissä niin tiedän saavani apua. 

Nyt lopetan valittamisen ja alan taas pommittaa HR toimistoa. Kahteen päivään en ole saanut ketään kiinni joka tietäisi mun prosessista eikä sähköposteihin tietenkään vastata. Seuraavaksi joutuu varmaan itse raahautumaan paikalle, paras ottaa mukaan kaikki paperit, henkkarit ja todistukset uudelleen koska ne on todennäköisesti hukassa!

Yritetään vääntää tähän loppuun vielä jotain positiivista... Olen kokonaista 5 päivää vapaalla ja viikonloppuna suunnataan Brightonin ja Eastbournen merenrantamaisemiin relaamaan ja juhlimaan Omidin 29v synttäreitä. Bookkasin meille huoneen merimaisemalla Eastbournesta, hotelli on sama missä alettiin aikoinaan styylaamaan Omidin kanssa huhtikuussa 2012. Muistan vieläkin sen fiiliksen ja perhoset vatsassa kuin eilisen, ihana päästä tuttuun paikkaan fiilistelemään ❤️ Vaikka viimeiseen puoleen vuoteen on mahtunut paljon kuraa niin en ole hetkeäkään katunut sitä syytä miksi tänne täyteenahdetulle saarelle tuli muutettua.

15 kommenttia:

 1. No hitto! Toivottavasti ne HR tyypit saa niiden act together nopsaa ja saat paperit järjestykseen.

  Ihanaa ja romanttista viikonloppua. Mä olen kerran viettänyt villin ja mahtavan viikonlopun Brightonissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ärsyttävää tää odottelu, etenkin kun ei haluais yhtäkään ylimääräistä päivää kärvistellä tuolla helvetin esikartanossa! Lontoo elon kulut on vaan niin isot että ei työttömänäkään viittis olla... Brighton on kyllä kiva, voin sieluni silmin kuvitella sut siellä bilettämässsä ;-)

   Poista
 2. Moikka! Mä oon tosiaan se sairaanhoitajaksi pian valmistuva lukijasi, joka on todella kiinnostunut töihin lähtemisestä ulkomaille valmistumisen jälkeen. :) Pohjustan vaan mun kysymystä, ettet pidä mua jonain ihme stalkkerina. ;) Mä oon tulossa lomailemaan Lontooseen 17.-26.8. ja mietin, että kiinnostaisko sua käydä tuolla aikavälillä vaikka kahvilla (tai teellä :D) mun kanssa? :) Olis tosi kiva kuulla lisää työskentelemisestä ulkomailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jenna! "Tunnenhan" mä sut hyvin ja ilomielin lähden kanssasi teelle vaihtamaan ajatuksia. Voin tuoda kanssa jotain materiaalia kuten kirjaamislippulappuja mitä meillä käytetään töissä jotta näät vähän miten erilaista kirjaaminen on.

   Harmi kun mulla ei nyt ole kun tosta yhestä (tiedät kyllä millaisesta) paikasta kokemusta, menee syyskuun puolelle ennenkun aloitan tuolla uudessa lupaavalta kuulostavassa duunissa. En halua kuulostaa liian negatiiviselta (vaikka valitettavasti mun kokemukset on pitkälti sellaisia) koska varmasti on parempiakin paikkoja.

   Tapasin tän blogin kautta aivan ihanan ja mahtavan tyypin Katjan, joka on töissä sydänsairaalassa (Katjasta oli tehyssäkin juttu pari kuukautta sitten). Jos haluat niin voin kysäistä jos Katjakin pääsee niin voit tehdä meille oikein ryhmähaastattelun :-)? Tajusin et olen Suomessa 21-25.8, joten toivottavasti mulla olis jotenkin järkevästi työvuorot ennen tota reissua jotta kerittäis näkemään. En tosin tiedä vielä työvuoroista yhtään, mutta ilmoitan sulle kun tiedän. Kiva tavata! Ainiin ja meillä on myös suomalaiset sairaanhoitajat englannissa facebook-ryhmä jonne saa vapaasti liittyä vaikka olis tänne muutto vasta harkintavaiheessa.

   Poista
  2. Hei! Toivottavasti pystytään sun työvuorojen puitteissa järkkäämään semmonen sopiva hetki. :) Mä luinkin ihan into piukeana sen jutun Katjasta Tehyssä! :D Mutta voidaan vaikka facebookissa jutella ja sopia tarkemmin? :)

   Poista
 3. Englannissa on sellanen hyvä juttu kans, et huonoja suosituksia EI SAA ANTAA. Jos meinaa antaa huonot suositukset, niin sillon pitää kieltäytyä kokonaan, koska niitä ei vain yksinkertaisesti saa antaa uudelle pomolle.
  En kyllä vieläkään ymmärrä miten uuden työn aloittaminen voi olla niin vaikeaa ja aikaa vievää. Been there, done that
  X

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä uskomattoman hidasta ja epäloogista touhua tää rekryrointi ja duunin aloittaminen! Mut lopussa varmasti kaiken vaivan arvoista...

   Oon kuullu kanssa että huonoja suosituksia ei saisi antaa, ellei sitten ole merkittävää näyttöä "huonosta hoitajasta", merkintöjä rekisterissä yms. Tää mun pomo on kuulemma kuitenkin useamman kerran pilannut jonkun työllistymisen uuteen duuniin ja ovat siinä vaiheessa vetäneet työtarjouksen pois kun suositukset ovat saapuneet. En tiedä sitten mitä taustalla vai onko höpöhöpö puhetta... Olin jo ojentamassa irtisanomiskirjettä meidän sihteerille mutta kun kuulin ettei mulla ole vielä työsopimusta niin suorastaan huito sitä kirjettä pois että älä nyt vaan missään nimessä jätä sitä vielä. Oon kohta kyl varmaan mielummin kadulla kerjäämässä kun tuolla töissä...

   Poista
 4. Voi ei! Mulla meni onneks vaihto sujuvasti ku samaan trustiin siirryin. Toista en viela tiia, saa naha reilun viikon kuluttua. Jos koitettais taas treffailla pian? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ku pääsit jo alottaa! Sulla on kyl ollu hyvät kortit kädessä näitten juttujen osalta :-) Toisaalta vähän pienempi Trusti, tuntuu että "Lontoo lisää" saa maksaa henkisesti ja fyysisesti ihan kaikesta! Pitää joo treffata pian, voisin/voitaisiin hurauttaa vaik sinne tai sit toisinpäin. Mulla on ylläri taas tosi hajanaiset työvuorot ja suurin osa vapaista 1 päivän vapaita mut laitetaan facebuukissa mahdollisia päivämääriä!

   Poista
 5. No johan nyt, tää on niin tätä. Jo tämän lyhyen asumisen aikana olen minäkin huomannut, että sähköpostiosoitetta jaetaan kyllä noissa yhteystiedoissa mutta kun lähetät, kukaan ei vastaa.
  NMC on tehnyt ilmeisesti kanssa kivasti, kysyin sieltä ennen reksiteröitymisprosessin alkua sekä spostilla että puhelimessa, että pitääkö rekisteröityä sekä kätilöksi että sairaanhoitajaksi. Toinen vastaus oli että ei tarvitse ja siinä sähköpostissa luki että "please visit in our website" Nyt kai sitten pitääkin, siis sh:n rekisteröinti multa puuttuu. Sama hakemuspaperinivaska sieltä tuli kun soitin, sanoivat ettei sentään samoja maksuja peritä kahdesti mutta tuskin sekään paikkaansa pitää :) Jos mä joudun aloittamaan sen todistusten tilausrumban uudelleen täältä käsin niin voi vee. Mutta kiva kun poikkesitte Brightonissa, ens kerralla nähdään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi olla totta, voi paska jos joudut uudelleen lähettelee niitä papereita, toivottavasti riittäis tyyliin vaan rasti ruutuun ja olis sillä selvä! Siellä toimistolla vastaavilla ei kyl tunnu olevan mitään käsitystä mistä puhuu, mullekkin neuvottiin ihan mitä sattuu ja veny lopulta puoleen vuoteen ennenku sain relisteröinnin läpi! Soittaisin ja vaatisin puhua jonkun kanssa joka oikeesti tekee päätöksiä, esim se nainen joka on signeerannu noi niitten lähettämät kirjeet. Niin ärsyttää sun puolesta tollanen sekoilu, toivottavasti nyt hoituis simppelisti.

   Poista
 6. Voi kuulostaapa ikavalta!

  Sita halusin vaan kommentoida etta jos perattomasti annetaan huono tyotodistus joka vaikuttaa tyollistymiseen niin entisen tyonantajan voi haastaa oikeuteen.

  Ja ehka taa tulee myohassa mut kannattaa olla avoin ylimman johdon kanssa. Ma teen toissa aika paljon toita johtohenkilostojen kanssa, ja myoskin terveysalan tyyppien kanssa, ja kylla niita oikeasti kiinnostaa. Varsinkin terveysalalla staff engagement ja front-line staff feedback on kovia sanoja management tasolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain onneks hyvät suositukset vaikka jännitin kovasti!

   Palaute kaikista epäkohdista on nyt todella mennyt perille johdolle, meillä lähti just kaks pomoa vaihtoon ja vaikka mitä parannuksia työoloihin tulossa (mm.palkankorotus hoitajille tolla kyseisellä osastolla), tietty just ku mä olen lähdössä :D Sinänsä hyvä fiilis että oon ollu myötävaikuttamassa näihin kaikkiin muutoksiin. Ehkä kaikella on tarkoituksensa :)

   Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)