Sivut

maanantai 1. syyskuuta 2014

Ensimmäiset fiilikset uudesta duunista

Uusi työpaikka on ainakin toistaiseksi ollut oikea dream come true: ihmiset ovat ystävällisiä, avuliaita ja huumorintajuisia eikä työ ei vaikuta (ainakaan toistaiseksi) liian kiireiseltä tai stressaavalta. Potilaat ovat suhteellisen hyväkuntoisia ja diagnoosit mielenkiintoisia niinkun nyt infektiopotilailla yleensä. Eboloita tonne ei pitäisi tulla vaan ne hoidetaan high secure infektio-osastolla toisella puolella Lontoota. 


Olin ekana päivänä mukavan ruotsalaisen hoitajan matkassa ja tuli niin kotoisa olo että meinasin monta kertaa aloittaa jonkun lauseen suomeksi. Matron hihkui innoissaan, että olen ensimmäinen suomalainen hoitaja osastolla ja halusi askarrella suomen lipun osastolla olevaan hoitajatauluun (missä on kaikkien hoitajien kuvat ja kotimaan liput). Ei olisi voinut parempaa vastaanottoa olla. 


Ennätyslyhyt työmatka taittuu tubella 3 minuutissa (plus 5 min kävelyä kummassakin päässä). Vaikka yritän lähteä kuinka myöhään kotoa niin olen ajoissa! Päivän paras hetki on klo 14-15 kun osaston kaikki valot sammutetaan rest hourin ajaksi ja hoitajatkin painuvat isoon pimennettyyn kahvihuoneeseen (jossa oli ainakin tänään iso kasa hedelmiä, mehuja ja sipsejä hoitajille) nukkumaan! Tällainen siesta on aivan mielettömän hieno  idea. 


Ainiin ja sairaalan sisällä on hyvinvarustettu Mark&Spencer, josta pahinkin nirsoilija löytää eväänsä. Sairaalan omasta kauniista puutarhasta ja siellä uiskentelevista jättikokoisista karpeista olenkin jo hehkuttanut. Uniformu on sinivalkoraidallinen ja mekko istuu paljon paremmin päälle kun vanhassa paikassa, ei tarvinnut randomina sovittamatta tilailla vaan sain paikan päällä mitatut uniformut heti mukaan.  


Jokaisessa paikassa on tietysti omat ongelmansa ja nurinansa, mutta ainakin toistaiseksi olen erittäin helpottunut ja tyytyväinen tästä uudesta duunipaikasta! Huomenna perehdytys jatkuu sairaalan omalla inductionilla ja loppuviikon olen senior nursen matkassa, tämä oli tarkasti kirjattu perehdytysohjelmaan. Joka toinen viikonloppu pyritään antamaan vapaaksi ja työvuorot on muutenkin suunniteltu ajatuksella. Voi miten onnellinen olenkaan ja vanha paikka tuntuu jo kaukaiselta painajaiselta! Uskon kuitenkin että kaikella on tarkoituksensa ja nautin tästä uudesta duunista nyt vieläkin enemmän, kun olen ensin kulkenut pitkän ja kivisen tien toisaalla. 

9 kommenttia:

 1. Ooh, kuulostaa aivan mahtavalta! Oon niin onnellinen sun puolesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Lyra! Oon kyllä niin helpottunut että tää on hyvä paikka! Tänäänkin tapasin koulutuksessa niin ihania ihmisiä kun vaan olla ja voi. Miten voikin olla kaksi niin erilaista työpaikkaa...!

   Poista
  2. Jes nyt kuulostaa hyvältä! Onnittelut uudesta työpaikasta 😊 t Saija

   Poista
 2. Onnea paljon uudesta työstä, mahtavaa, että sujuu hyvin! :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Tosi hyvä juttu että uusi työpaikka on normaali ja inhimillisempi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, olisin varmaan saanu jonku lopullisen hermoromahduksen jos olisin jääny sinne vanhaan paikkaa...

   Poista
 4. Ei vitsi, tuo kuulostaa aivan mielettömän upealta! Ja tuo rest hour - tuommoselle löytyis kyllä paikkansa ihan täällä koto-Suomessakin. ♥

  VastaaPoista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)