Sivut

tiistai 4. marraskuuta 2014

Marraskuun meininkejä

Käsittämätöntä että eletään jo marraskuun puolella! Vielä viimeviikolla istuin auringonpaisteessa hiaton kesämekko päällä meidän lähi Starbucksin terassilla ryystäen peppermint mochaa. Viikonloppuna meillä oli vieraita suomesta ja syötiin vielä iltakymmeltä ravintolan terassilla. Franco Mancan pizzat ja luomiviinit eivät (taaskaan) pettäneet! 
Kelit alkaa kuitenkin valitettavasti viilentyä täälläkin ja tällä viikolla oli oikeasti ollut kylmä. Ollaan opittu aika piheiksi lämmityksen suhteen (se on täällä vaan niin jumalattoman kallista) ja lämmitys ei ole ollut päällä kuukausiin lukuunottamatta paria tunnin jaksoa esim pyykin kuivaamiseen. Alan myös ymmärtää miksi britit ryystävät jatkuvasti sitä teete: lämmittäähän se mukavasti. Tänäänkin (vapaapäivä) olen keittänyt teetä parin tunnin välein. Töissä en osaa enää kuvitellakkaan istuvani aamuraportilla ilman sitä kuumaa kuppia kädessä. Tauotkin aloitan poikkeuksetta aina napsauttamalla vedenkeittimen päälle. Kuumavesipulloa en ole vielä hankkinut, mutta epäilemättä sellainen (tietty jonain ylisöpönä karvaisena elukkana) on kohta sängyssä kaverina!

Ostin viikonloppuna Primarkista lämpölegginssit jotka lämmittävät tosi mukavasti. Hankin viimevuonna porokuvioiset ja ne ovat kyllä olleet todella kovassa käytössä läpi vuoden. Värikkäät villasukat löytyi puolestaan TKMaxxista, ei palele enää. Mulla meni kyllä pitkään oppia pukeutumaan täällä briteissä sisällä lämpimästi, suomessa asuessa kun en lähes koskaan pitänyt mitään pitkähihaista sisätiloissa "voimakkaasta" lämmityksestä johtuen!
Esitellään nyt vielä viikonlopun paras löytö: päheet mustat talvinilkkurit New Lookista.
Tähän asti olenkin vedellyt suunnilleen Primarkin kolmen punnan kangaskengissä (on muuten hinta laatusuhteeltaan tosi hyvät). Sairaanhoitajan onnettomalla palkalla ei näköjään sitten juuri muualla shoppailla, haha! Olen oikeasti aika huono lähtemään omin päin koluamaan kauppoja enkä ikinä löydä sitä mitä lähdin etsimään. Onneksi täällä käy tasaiseen tahtiin vieraita joiden kanssa "joutuu" sitten shoppailemaan. Tuntuu etten edelleenkään oikein tiedä mihin ihmisiä pitäisi viedä ostoksille, tiedän jättimäiset Westfieldit ja aina ruuhkaisen oxford streetin mutta joskus olisi kiva shoppailla vähän rauhallisemmissa merkeissä. Onko muilla lontoonsuomalaisilla antaa jotain sisäpiirivinkkejä (esim jotain "rauhallisemmista" ostareista mitkä olis kuitenkin lähellä keskustaa ja missä ei menis koko päivää), missä te shoppailette? Olen muutaman kerran käynyt Kingstonissa onnistuneesti shoppailemassa ja siellä on kyllä kivat ostarit plus isoin koskaan näkemäni Tk Maxx. 

Tässä kuussa meille tulee suomesta ennätyksellisesti neljät vieraat (tai no yhdet ovat tod näk hotellissa) joten vipinää riittää (ja ruisleipävarannot pysyvät runsaina,jes)! 

Käytiin viikonloppuna myös ihailemassa Tower of Londonin unikkomerta. Oli kyllä aivan upea näky (kunhan jonottamisen jälkeen pääsi lähellä muureja)! Ahdisti kyllä kun jengiä oli tosissaan varmaankin yhtä paljon kun noita unikoita! Noi on muistaakseni ainakin 11.11 (muistopäivä) asti esillä, kannattaa käydä katsomassa mutta älkää missään nimessä menkö lauantaina puolen päivän aikaan niinkun me!! Unikoita näkee täällä joka puolella tähän aikaan vuodesta (ihmisten rinnuksissa) ja tällä eleellä osoitetaan kunniaa ensimmäisessä maailmansodassa menehtyneille.
Kai tässä on pakko vähän töistäkin lätistä... Uudessa duunipaikassa tuli kuun alussa jo 2 kuukautta täyteen! Viihdyn edelleen lähinnä mukavien työkavereiden johdosta, vuodeosastotyö itsessään alkaa puuduttaa, menee hermo monimutkaisiin ja vanhanaikaisiin paperitöihin (sähköisen järjestelmän tulo viivästyi jälkeen prkl) ja lääkärit ovat valitettavasti varsin käytöshäiriöistä suoraan sanottuna. Jos esimerkiksi kysyy jotain (kun vieläpä huolellisesti valitset hetken jolloin lääkäri näyttää suhteellisen ei kiireiseltä) väärään aikaan niin voi saada aikamoiset sadattelut niskaan. 

Eräs consultant on erityisen häijy ja mm. huusi mulle kuinka pidettelen häntä lauantaina töissä kun en heti tiennyt mistä tavoitan erään lääkärin jonka potilasta hän tuli arvioimaan. Hetken päästä hän sai raivarin kun en tiennyt missä lääkäreitten kirjaamiseen tarkoitetut tyhjät paperipohjat säilytetään ja hän jatkoi sättimistä, että miten voin olla tuolla hoitajana jos en tiedä edes simppeleimpiä asioita kuten missä noi paperit säilytetään (olin tosissaan ollut sen max 3 viikkoa töissä tossa vaiheessa)! Pahoitin mieleni ja harmitti kun en osannut sanoa mitään nasevaa kommenttia takaisin, mutta kun kuulin muitten hoitajien kokemuksia tästä ultimate mulkusta lääkäristä niin helpotuin. Mulla on joku kiltin tytön syndrooma ja kuvittelen aina että kaikki on mun syytä, tällaset tilanteet vaan pahentaa sitä. Onneks jopa osastonhoitaja tuli pahoittelemaan (ja kiroamaan) tän tyypin käytöstä kun kuuli muilta mitä oli käynyt ja kertoi kuinka tämä lekuri on piinannut röyhkeydellään muita hoitajia ja lääkäreitä vuosikausia. Silti sama naama on esimerkiksi pikkujouluissa ensimmäisenä mukana! Jotkut ihmiset on kyllä vaan ihan uskomattomia! Tänä vuonna saattaa muuten sattua joku punkkulasi syliin (tai päähän) "vahinko" pikkujouluissa, käh käh. 

Töissä on ollut varsin kuumottavat tunnelmat ebola-epäilyjen suhteen. Meillähän ei pitänyt mitään eboloita hoitaa mutta kuinka ollakkaan näitä epäilyjä on ollut useita. Vielä pari viikkoa sitten meillä ei ollut kunnon varusteita eikä oikein mitään muutakaan toimintasuunnitelmaa, no nyt varusteita on hommattu ja harjoituksia pidetty. Eilen sairaalan edustalla riitti tv-kuvaajia ja uutisissa reviteltiin ebola-tapauksella, joka onneksi kuitenkin varmistui vääräksi hälytyksesti ja testitulos tuli takaisin negatiivisena. 

Suoraan sanottuna hoitaisin mielummin ebolaa Afrikassa telttasairaalassa, jossa on ainakin tilaa riisua suojavarusteet turvallisesti. Eristyshuoneen välitila, jossa hädin tuskin mahtuu kääntymään kun ei todellakaan sovellu ebolavarustuksen turvalliseen pukemiseen/riisumiseen! Riisumisessa kun piilee nimenomaan se suurin kontaminaatioriski. Kaikki caset ovat olleet tähän mennessä epäilyjä mutta on kyllä sellainen venälainen ruletti fiilis tästä touhusta... Kyllä se vielä osuu kohdalle?

15 kommenttia:

 1. Toivotaan ettei osu kohdalle, hui! Tsemppia duuniin ja sun juttuja on aina kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Nyt on kunnon suojavarusteetkin eikä oo onneks näkyny eboloita :)

   Poista
 2. Oi, poppyt on tosi nättejä. Pitäisi mennä itsekin vielä katsomaan. :)

  Harmi kuulla työjutuista, mutta hei - noita kusipäitä riittää ihan kaikkialla! Punkkulasi päähän pikkujouluissa kuulostaa just hyvältä idealta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit nähä poppyt, mä kävin kahteen kertaan pällistelemässä :) joo ja pikkujouluissa kostetaan!

   Poista
 3. Brent Cross on kiva pienempi ostoskeskus (kuin siis Westfieldit), josta löytyy kauppoja ja vähän hillitympi. :) Intu -shopping centerit on muuten aikast kivoja kanssa, tsekkailes, josko läheltä löytyy. Intu Bromleyssa, Intu Watfordissa ja Intu Uxbridgessa käyty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi et toi Brent Crisss on niin kaukana meiltä! No saat lähtee sit matkaoppaaks kun muutatte takas tänne ;-)

   Poista
 4. Hei Anna, ku mä muutan takas, josko me suomihoitsut laitetaan oma klinikka pystyyn!! :D <3 mä voisin pari lekuriakin saada mukaan *lol*

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä töihin! Onneksi ainakin ne uudet työkaverit ovat kivoja. Itsekin olen juuri vaihtamssa työpaikkaa toivottavasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyra! Toivottavasti säkin pääset kivaan duuniin ja tsemppiä sinnekkin :)

   Poista
 6. Mikä on muuten palkkatasosi Suomeen verrattuna? Itsekin jossain vaiheessa luultavasti menossa Englantiin sh-töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, palkassa ei tod oo kehumista. Aloitus vuosipalkka band 5 (alin maksuluokka mistä pitää aloittaa) on about 25 600£ plus lisät ja veroja menee 20% kuussa. Lisät maksetaan joka kuu ja käytännössä saan siis käteen 1400-1800£ kuussa. Kun ottas huomioon asumiskulut (etenkin sikakalliissa lontoossa) niin rahaa jää vähemmän kun mitä mulla jäi suomessa. Lontoossa työskentelevät saavat vieläpä lontoo lisää 20% palkan päälle mutta se ei kyllä näy missään. Mitään iltalisiä ei ole kuten suomessa ja viikonlopuista plus öistä ei makseta läheskään niin hyvin kun suomessa. Ja siis työolot varsin alkeelliset kuten varmaan käynyt mun kirjoituksista ilmi. Muuten kyllä eläminen kivaa :)

   Poista
 7. Heippa! Osaatko sanoa mikä työtilanne Lontoossa on hoitajilla? Ja onko lähihoitajalla mitään tsäänssejä päästä duuniin edes tekemään perushoitoa? Olen erikoistunut mielenterveyteen ja päihteisiin :) Kiitos vielä mahd. vastauksestasi. T: Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hoitajille kyllä riittää töitä! Täällähän ei tarvita "health care assistant" töihin juuri mitään hoitoalan koulusta (mikä on kyllä aika järkyttävää). Mun vanhassa duunissa oli esim yliopistosta valmistuneita jotka olivat jääneet työttömiksi oman alan töistä mutta saivat kyllä kädenkäänteessa HCA töitä koska heillä oli edes jonkinnäköinen tutkintotodistus.

   Työtoimenkuva on mun mielestä yksipuolisempaa kun suomessa, tosin olen nähnyt health care assistentteja työssään vaan vuodeosastolla. Työtehtävinä pääasiassa pestä potilaat, pedata sängyt ja mitata verenpaine plus muut vitaalit, esim haavasidoksia ei saa vaihtaa kuin hoitaja. Täällähä myös esim potilaan katetrointi on rakettitiedettä ja sen monissa paikoissa suorittaa vain lääkäri.

   Suomen lähäripapereilla pääsee varmaaankin heti band 3 palkkatasolle. Olen myös kuullut suomalaisesta lähäristä jolle myönnettiin täällä sairaanhoitajan rekisteröinti koska olivat niin vakuuttuneita suomalaisesta lähihoitajakoulutuksesta.

   Mt ja päihdealan töistä en osaa sanoa etenkään lähäritutkinnolla, tiedän että edes sairaanhoitaja ei saa toimia täällä mielenterveystyössä jollei ole käynyt extra koulutusta ja täällähän siis suuntaudutaan mt, aikuiset tai lapset linjalle ja välimuotoja ei ole. Välillä kyllä tuntuu että tää hoitokulttuuri täällä on jymähtänyt jonnekkin 1800-luvulle. Tulipas tässä nyt jaariteltua :D

   Voit hei katella nhs.jobsin kautta työpaikkoja kun syötät hakusanaksi health care assistant, noissa on aika kattavat työnkuvaukset mukana niin saat vähän vihiä mitä odotetaan. Leikkurissa tai endoskopiassa vois olla kans mielenkiintoisia työmahdollisuuksia, seurasin endoskopiaa katsellessa että health care assari toimi lääkärin kolmantena kätenä toimenpidettä suorittaessa. Mun vinkkinä olisikin että ei kannata missään nimessä hakeutua vuodeosastolle, työ on meinaa kyllä tosi raskasta ja parempaankin pystyy suomen työkokemuksella :)

   Poista
 8. Moikka! Kiva blogi sulla :) koukutuin yövuorossa lukemaan, kun olen kiinnostunut lähtemään töihin Lontooseen. Hui mitä kokemuksia sulla osastotyöstä! :o ehkä mietinkin vielä lähtöä....Olis kiva lukea kuulumisia lisää :) Olis myös hauska lukea enemmän muutostasi Lontooseen sekä miten teidän yhteiselo lähti sujumaan :)

  VastaaPoista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)