Sivut

maanantai 2. joulukuuta 2013

Richmond Park 1.12.2013

Kuinkahan mones "puistokuvapostaus" tää on jo multa. Eilen saatiin nauttia aurinkoisesta iltapäivästä ja ajeltiin Richmond Parkkiin Lontoon laitamille. Kyseessä on siis Lontoon suurin luonnonpuisto, jossa asustelee noin 650 peuraa (olen varmaan esitellyt täällä blogissa niistä jo about 400).
Lontoolaiset tulevat tonne puistoon juoksemaan, pyöräilemään, ulkoiluttamaan koiria ja muuten vaan hengailemaan. Niin ja ratsastajia näkyy myös melkein joka kerta, ilmeisesti tuolla on myös ratsutalli mistä voi vuokrata hevosia. Alueelta löytyy myös pari ravintolaa ja kahvilaa, sekä Pembroke Lodge, minkä voi vuokrata piempiin ja isompiin tapahtumiin. Tällä kertaa parkattiin auto parkkipaikalle Pembroke Lodgen edustalle . Kerrankin muuten ilmainen parkkipaikka, yleensä parkkeeraamisesta saa maksaa itsensä kipeäksi. Ei ole siis mitään häitä suunnitelmissa, mutta jos joskus mennään naimisiin Lontoossa niin se tulee todennäköisesti tapahtumaan tuolla. Ihana pieni ja idyllinen paikka, jonka terassilta aukeaa henkeäsalpaavan upeat maisemat alas laaksoon. Oltiin viime kesänä kävelyllä ja satuttiin paikalle kun siellä vietettiin skottilaisia häitä kiltteineen ja säkkipillineen. Jäätiin puskiin uteliaina väijymään ja seuraamaan ulkona tapahtunutta seremoniaa sekä arvuuttelemaan että onko sen kiltin alla nyt sitten niitä kalsareita vai ei. Ei sentään menty sen enempää kuokkimaan ;-). Lupasin muuten kirjoittaa postauksen miten tavattiin yms. Täytyykin alkaa luonnostelemaan sitä seuraavaksi.
Tässä kuitenkin fiilistelyjä meidän eilisestä retkestä.

                                       
Onneksi tajusin vasta myöhemmin, että nää puut vilisi hämähäkkejä! Olis jääny monta hyvää otosta ottamatta ;-)


Näiden kuvien teemana on siis sitten näköjään puut!
Vaikea uskoa, että nyt eletään tosiaankin joulukuuta! Onneksi nurmikko ei koskaan täällä "kuole" talveksi vaan läpi vuoden on vihreää. Mietin, että tuleekohan täällä sitä talvifiilistä ollenkaan?
                                            Tietysti piti napata ne pakolliset peuraotokset
...ja se yhdellä kädellä napattu imelä yhteiskuva (tai siis abou 30 sellaista, kunnes löytyy edes yksi missä molempien päät näkyvät)
Richmond Park jaksaa kyllä viehättää joka kerta ja se on oikeastaan monta puistoa samassa, koska sieltä löytyy villin luonnon lisäksi ihan istutettuja kukkapenkkejä ja ruusutarhoja. Suunniteltiin, että keväämmällä tullaan tonne koko päiväksi ja otetaan tavoitteeksi kiertää koko puisto (mihin vierähtää varmasti kokonainen päivä). Hyvät kengät, eväät ja viltti siis mukaan :)

Pakko jakaa vielä lopuksi Richmond Parkissa kuvattu kuuluisa video vapaana juoksevasta Fenton koirasta, jolle olen hirnunut naurusta vaikka kuinka monta kertaa. Video on näytetty myös BBC:n uutisissa loppukevennyksenä ja varoittavana esimerkkinä vapaana juoksevien koiran omistajille.


2 kommenttia:

  1. Mukavaa kun siellä on noin paljon kivoja puistoja, jännä että siellä on noita peurojakin noin paljon. Ja todellakin tuo Pembroke Lodge näyttää upealta hääpaikalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peurat on kyllä kivoja otuksia :) Vähän kyl säikähdin kun näin videon tuolta puistosta missä kiukkuinen kookas urospeura jahtasi miestä, joka hädissään kiipesi puuhun karkuun. Niillä sarvilla voi tosissaan saada myös aika pahaa jälkeä aikaiseks...Paras pitää siis kunnon turvaväli ettei joudu päivystykseen paikattavaksi :P

      Poista

Kommentit lämpimästi tervetulleita :)